Old Firm

Katić golom i Barišić dvjema asistencijama srušili Celtic

U 21. kolu 'Kelti' su na svom Celtic Parku ugostili mrskog rivala u trećem ovosezonskom Old Firmu, a u prethodna dva pobjedu su odnijeli upravo igrači u zeleno-bijelom dresu.
Sport / Nogomet | 29. 12. 2019. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Celtic - Rangers 1:2 u 20. kolu škotskog Premiershipa.

Oba gola za goste u Old Firm derbiju djelo su hrvatskih nogometaša. Borna Barišić ih je namjestio, a Nikola Katić postigao je drugi, pobjednički zgoditak.

Hrvatske zvijezde Rangersa u najvažnijoj utakmici te jednom od najvećih svjetskih derbija, potvrdile su sjajnu formu ove sezone.

Borna Barišić, lijevi bočni reprezentacije Hrvatske i momčadi Stevena Gerrarda, u 36. minuti lijepo je na svojoj strani prošao čuvara Jeremiea Frimponga i onda savršeno poslužio Ryana Kenta, koji zabija za 1:0.

Tri minute prije kraja poluvremena izjednačio je Odsonne Edouard, ali u nastavku novi gol "Glasgow Croatsa", prenosi Index.hr.

Barišić je ubacio iz kornera, a pred golom odlično skače i efektno glavom zakucava Nikola Katić. Hrvatskom stoperu Rangersa to je treći gol sezone.

Lijevom beku Hrvatske i Gersa druga asistencija na škotskom superderbiju je čak 13. dodavanje za gol ove sezone u klubu.

Do fantastične brojke došao je u 27 nastupa, a usprkos tome što je od početka sezone propustio čak deset utakmica, po broju asistencija nadmašio je slavnog bočnog kolegu Trenta Alexandera-Arnolda.

Barišićeva 13. asistencija i Katićev treći gol sezone iznimno su važni za Rangerse koji su važnom pobjedom nad jedinim rivalom za naslov došli u priliku srušiti Celtic s prvog mjesta.

Drugoplasirani Rangersi sada imaju dva boda manje od najvećeg suparnika i vodeće momčadi, ali i utakmicu manje od Celtica.

Rezultati by SofaScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close