Odbio sve druge ponude

Katalonci otkrili detalje Rakitićeva povratka u Sevillu

Raketa je zauzeo čvrst stav, nije htio niti čuti za ostale ponude. Odbio je pregovarati s drugim klubovima, a čelnici Barcelone imali su dvije opcije - pustiti ga odmah ili pričekati godinu dana, kada bi Rakitić mogao sam odšetati kao slobodan igrač.
Sport / Nogomet | 01. 09. 2020. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Ivan Rakitić proveo je šest uspješnih godina u Barceloni

Povratak Ivana Rakitića u Sevillu velika je priča španjolskog nogometa, po medijskoj praćenosti odmah iza sage o odlasku Lionela Messija iz Barcelone.

Kad već nije mogao ostati u Barceloni, Ivan Rakitić htio je samo jednim putem - natragu Andaluziju, u svoju Sevillu.

Kako piše katalonski Sport, Raketa je zauzeo čvrst stav, nije htio niti čuti za ostale ponude. Odbio je pregovarati s drugim klubovima, a čelnici Barcelone imali su dvije opcije - pustiti ga odmah ili pričekati godinu dana, kada bi Rakitić mogao sam odšetati kao slobodan igrač.

U Barceloni su odlučili pustiti ga odmah. Otići će bez odštete, ali Barcelona će ipak nešto zaraditi kroz bonuse koji bi mogli dostići i do osam milijuna eura. Pored toga, uštedjet će i 10 milijuna eura plaće u bruto iznosu. 

U Barceloni su pristali na ovakvu pogodbu jer računaju da im se ulaganje u Rakitića već isplatilo.

Podsjetimo, doveli su ga za povoljnih 18 milijuna eura, a u šest godina dao je veliki doprinos klubu i itekako vratio uloženo.

Hrvatski veznjak trebao bi uskoro formalizirati 2+1 ugovor sa svojim bivšim klubom u kojem se prometnuo u zvijezdu.

Navijači ga u Anadaluziji obožavaju, pri svakom povratku na Sanchez Pizjuan dobio je ovacije, a tamo je upoznao i suprugu Raquel. Dakle, Ivan Rakitić i Sevilla jednostavno su idealan par... 

Kopirati
Drag cursor here to close