Zasjeo na tron

Karim Benzema je novi rekorder Francuske

Naime, ovo mu je bio 361. gol u klupskom nogometu i tako se izdvojio na čelu liste francuskih nogometaša ispred legendarnog Thierryja Henryja koji ima 360.
Sport / Nogomet | 29. 11. 2021. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid je u nedjeljnom derbiju 15. kola španjolske Primere s 2:1 svladao Sevillu.

Rafa Mir je doveo goste iz Andaluzije u vodstvo u 12. minuti, no dvadeset minuta kasnije stvari na početak vraća Karim Benzema.

Pobjedonosni gol za Real u 87. minuti je sjajnim udarcem postigao Vinicius Junior i tako ostavio Kraljeve na prvom mjestu prvenstvene tabele.

Karim Benzema je novim golom ušao u povijest Francuske. Naime, ovo mu je bio 361. gol u klupskom nogometu i tako se izdvojio na čelu liste francuskih nogometaša ispred legendarnog Thierryja Henryja koji ima 360.

Sjajni Francuz je 295 golova postigao u dresu Real Madrida, a preostalih 66 za Lyon iz kojeg je na Santiago Bernabeu stigao na ljeto 2009. godine.

Kada je u pitanju Thierry Henry, on je u karijeri najviše golova postigao za Arsenal - njih 228. Za New York Red Bullse je postigao 52 gola, a tri manje u dresu Barcelone.

Za Monaco je postigao 28 pogodaka, a najmanje je efikasan bio u dresu Juventusa za koji je na 20 utakmica protivničku mrežu zatresao tek tri puta.

Kopirati
Drag cursor here to close