Pretplaćen na ozljede

Karijeri Garetha Balea ponaviše su na putu stajale česte ozljede

Ono što je pak ponajviše sprječavalo Balea da pokaže i pridonese puno više su njegove česte ozljede.
Sport / Nogomet | 22. 10. 2017. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad je velški nogometaš Gareth Bale zasjao u Tottenhamu, za kojeg je igrao od 2006. do 2013., mnogi su ga proglasili budućim dobitnikom Zlatne lopte i drugih visokih priznanja.

Prelaskom u Real 2013., takva su se predviđanja dodatno naglašavala i ponavljala u nizu analitičkih tekstova nogometnih znalaca i ''znalaca''.

Njegov transfer u to se vrijeme smatrao apsolutnim rekordom, mada su stvarne brojke ''ostale'' u rasponu od 91 i 100 milijuna eura.

Bale je trenutačno u zreloj igračkoj dobi (rođen je 1989.), ali izbori za Zlatnu loptu uglavnom nemaju puno dodira s njegovim imenom. Gdje je zapelo?

Prvo, došao je u ekipu gdje je Cristiano Ronaldo prva i neprikosnovena zvijezda, te se igra kraljevskog kluba ima prilagoditi njemu. Bale je često ''zapinjao'' po desnoj strani, jer je CR7 lijevu smatrao svojim ''posjedom''.

Drugo, česte izmjene trenera (Mourinho, Ancelotti, Benítez, Zidane) utjecale su na definiranje njegove uloge u vrhu napada i u koncepciji igre općenito.

No, uzme li se u obzir da su se i drugi igrači morali tome prilagođavati, isprika koja bi vodila u tom smjeru više bi svjedočila o određenim slabostima nogometaša koji se eventualno uklapa u samo jedan način igre.

Ono što je pak ponajviše sprječavalo Balea da pokaže i pridonese puno više su njegove česte ozljede. Nije samo u pitanju veliki broj utakmica koje je svih ovih godina u bijelom dresu morao propustiti, nego i sami proces vraćanja u natjecateljsku formu nakon oporavka.

Sportski portal Marca zbrojio je sve njegove dosadašnje ozljede u Realu, kao i broj utakmica koje je morao propustiti zbog svake ozljede pojedinačno.

Ozljede Balea u 2013.

Već u rujnu je zbog ozljeda mišića (kvadriceps) obje noge pauzirao četiri utakmice.

U prosincu ga je na treningu 'potkačio' Arbeloa, zbog čega je propustio dvije utakmice.

Ozljede Balea u 2014.

Na samome početku godine, u siječnju na utakmici s Granadom Velšanin je napustio igru zbog ozljede lista lijeve noge. Propustio je tri sljedeće utakmice.

Sljedeća ozljeda te godine došla je u listopadu na utakmici koju je igrao s reprezentacijom. Po povratku s reprezentativnog okupljanja u Real morao je propustiti četiri utakmice.

Ozljede Balea u 2015.

U travnju 2025. Bale je ponovno ozlijedio list noge i još jednom na utakmici protiv Málage. Propustio je tri utakmice.

Sličan problem pojavio mu se i na utakmici Lige prvaka protiv Šahtara, u rujnu te godine, te je opet morao pauzirati na četiri utakmice Reala.

U listopadu je opet stradala noga, ovaj put na utakmici protiv Levantea, a pauzirao je sljedeće četiri utakmice.

Ozljede Balea u 2016.

U siječnju 2016. tradicija se nastavila. Ovaj put je na utakmici protiv Sporting Gijóna stradala njegova desna noga - jedanaest utakmica bez nastupa.

Po povratku u tim, na utakmici protiv Getafea, u travnju mjesecu opet je osjetio bol u nozi. Propustio je sljedeću utakmicu.

U svibnju je nastupio u Ligi prvaka protiv Manchester City i osjetio bol u koljenu. Također je pauzirao na sljedećoj utakmici.

U rujnu iste godine opet je imao problem, ovaj put na utakmici sa Sportingom iz Lisabona, te je propustio sljedeću utakmicu. Puno gore od toga uslijedilo je u studenom 2016. Zbog puknuća tetiva u desnom gležnju morao je propustiti 18 utakmica.

Ozljede Balea u 2017.

U travnju 2017. imao je prvu ozljedu zbog koje je propustio dvije utakmice, a druga je došla u utakmici protiv Barcelone, nakon čega je propustio osam utakmica.

U rujnu, praktično na samome početku nove sezone, Bale se ozlijedio na utakmici Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. Tek se uoči nedjeljne utakmice Reala protiv Eibara vratio treninzima svoga kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close