Slomiše čovjeka

Karijera u pitanju: Neymar panično bježi iz francuske lige!

Analizirajući Neymarovu situaciju, francuski list Le Parisien piše kako Brazilac želi napustiti grubu francusku ligu, odnosno Ligue 1 zamijeniti znatno 'nježnijom' La Ligom...
Sport / Nogomet | 15. 08. 2019. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogleda li se okruženje u kojem se nalazi brazilska nogometna zvijezda Neymar, moglo bi se zaključiti - bolje ne možeš poželjeti.

Okružen je kolegama koji su ne samo izvrsni nogometaši nego i njegovi prijatelji (Marco Verratti, Kylian Mbappé, Marquinhos, Thiago Silva), trener Thomas Tuchel u njega ima apsolutno sportsko i ljudsko povjerenje, momčad u kojoj igra jedna je od najboljih na svijetu, a godišnja zarada od 35 milijuna eura vjerojatno je sami vrh u odnosu na mogućnosti drugih klubova.

Zašto, onda, Neymar tako panično bježi iz Pariza?

Neki kažu kako bi povratak u Barcelonu za Neymara značio ponovno igranje s omiljenim kolegama, Leom Messijem i Luisom Suarezom. Ali, je li to dovoljno jak argument da bi se porušili svi mostovi i napustilo PSG po svaku cijenu?

Podsjetimo se da je Neymar u ljeto 2017. za 222 milijuna eura iz Barcelone prešao u PSG. U veljači 2018. teško je ozlijedio desnu nogu i jedno vrijeme ostao izvan stroja. Ozljeda se ponovila u siječnju ove godine.

Analizirajući Neymarovu situaciju, francuski list Le Parisien piše kako Brazilac želi napustiti grubu francusku ligu, odnosno Ligue 1 zamijeniti znatno 'nježnijom' La Ligom, u kojoj se igra tehnički zahtjevniji nogomet, bez toliko teških nasrtaja kao u francuskoj elitnoj ligi.

List podsjeća da zbog ozljede Neymar nije igrao za Selecao na kontinentalnom prvenstvu Copa America. Najnoviji liječnički pregledi govore kako je struktura Neymarova gležnja, nakon ponavljanja ozljede, vrlo komplicirana i podložna novim oštećenjima. Čak je u pitanju i nastavak njegove karijere.

Treba imati na umu da je Neymar jedan od nogometaša koje protivnici najčešće fauliraju. Prema statistici "CIES Football Observatoryja", nad njim se prekršaj napravi svakih 27,5 minuta u prosjeku.

Ipak, Neymarova zdravstvena situacija i osobne želje neće biti u mogućnosti dobiti bitku u igri milijuna između velikih klubova. Kako bi Brazilac napustio grubu Ligue 1 i prešao svoju omiljenu La Ligu, netko će to morati podmazati s mnogo masnih eura.

Kopirati
Drag cursor here to close