Nestao za šest minuta

Karijera na raskrižju: Kako je potonuo Renato Sanches

U ovome trenutku za njega nema kruha na Liberty Stadiumu, a o povratku Renata Sanchesa u München ne govore ni trener Jupp Heynckes ni sportski direktor Hasan Salihamidžić.
Sport / Nogomet | 16. 12. 2017. u 00:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je proglašen zlatnim dječakom portugalskog nogometa, karijera Renata Sanchesa je na raskrižju.

Prvak Europe s Portugalom, koji se na tom turniru izvrsno nosio s najboljim svjetskim veznjacima, poput Luke Modrića ili pak Pogbe, bori se za mjesto u timu Swansea Cityja, kandidata za ispadanje iz engleske Premier lige.

Bayern München ga je nakon Europskog prvenstva u Francuskoj kupio za 35 milijuna eura od Benfice, ali Renato Sanches nije se uspio afirmirati na Allianz Areni.

Bavarci sve do samog kraja prelaznog roka nisu znali trebaju li ga zadržati ili poslati na posudbu, iako se veliki broj klubova interesirao za mladog Portugalca, da bi ga na koncu poslali u Swansea - klub koji ti ne donosi prevagu, bez obzira igrao ili ne.

Što je najgore, premda se Swansea grčevito bori za ostanak u ligi, njegova neučinkovita igra i potpuno iščezla forma, naveli su menadžera kluba Paula Clementa da ga ostavi po strani.

U ovome trenutku za njega nema kruha na Liberty Stadiumu, a o povratku Renata Sanchesa u München ne govore ni trener Jupp Heynckes ni sportski direktor Hasan Salihamidžić, koji je nedavno s njim razgovarao, ali ne i o temi povratka u siječnju.

Pravilo FIFA-e mu onemogućuje promjenu kluba u siječnju, jer je u njemačkome Supercupu protiv Borussije Dortmund odigrao šest minuta, što se računa kao nastup za jedan klub u aktualnoj sezoni, a budući je odmah potom registriran za Swansea, pravila ne dozvoljavaju prelazak u treći klub sve do ljeta. Praktično je radi šest minuta nastupa za Bayern osuđen na gledanje lošeg nogometa s tribina Swanseaja.

Dakako, Renato Sanches rado bi išao s Portugalom na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali neigranje i loša forma nisu mu najjači argumenti na tom planu. Hoće li se ovaj neosporno nadareni nogometaš vremenom uspjeti vratiti u  vrhunski nogomet, teško je procijeniti, jer često ne ovisi sve o talentu i imenu kluba u kojem si. Naprotiv, ponekad nemilosrdan slijed okolnosti odigra odlučujuću ulogu.

Kopirati
Drag cursor here to close