UEFA konferencijska liga

Karačić: Jedva čekamo utakmicu protiv Vllaznija

Trener Širokobriježana Toni Karačić kazao je da je njegova momčad kvalitetno odradila pripreme te da s nestrpljenjem očekuju početak susreta.
Sport / Nogomet | 07. 07. 2021. u 13:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NK Široki Brijeg u četvrtak će otvoriti novu sezonu utakmicom pretkola novog Uefinog natjecanja Konferencijske lige protiv albanskog predstavnika Vllaznija.

Trener Širokobriježana Toni Karačić kazao je da je njegova momčad kvalitetno odradila pripreme te da s nestrpljenjem očekuju početak susreta.

''Jedva čekamo ovu utakmicu. Dosta smo kvalitetno smo odradili ovaj pripremni dio za početak europskih utakmica i vrlo brzo Premijer ligu. Radujemo se ovoj utakmici, jer je ovo uvertira u sezonu'', kazao je Karačić i dodao kako su svi osim kapetana Bože Muse u potpunosti spremni.

Dodao je kako je dobro izanalizirao albansku momčad te da se radi o kvalitetnom protivniku.

''Imao sam prilike gledati njihovu momčad u Podgorici i imali smo uvid u još neke njihove pripremne utakmice. Otišlo im je nekoliko igrača iz prošle sezone, ali radi se o kvalitetnom protivniku koji ima kvalitetnog trenera. Ovo je dobar izazov za nas i očekujem dobru utakmicu protiv Vllaznija'', rekao je Karačić.

Što se tiče kadra njegove momčadi Karačić je istaknuo da je zadržana okosnica momčadi te da ove sezone očekuje dodatni napredak u igri.

''Jako sam zadovoljan po pitanju kadra, jer mi je momčad ostala na okupu. To su igrači koji su bolji nego prošle sezone, uigrani i kompaktni zato kažem da je užitak raditi s njima. Evidentan je njihov napredak u razvoju i igri, a igračima koji su došli trebat će određeno vrijeme da se prilagode. Proširili smo kadar i kako vrijeme bude odmicalo ti igrači će se uklopiti u momčad. Vjerujem u svoje igrače i radujem se izazovima koji su ispred nas'', istaknuo je trener Širokobriježana.

Veznjak Širokog Brijega Mato Stanić kazao je kako činjenica da je Vllaznia bila blizu osvajanja naslova prvaka Albanije govori o snazi te momčadi.

''Vllaznia je dobra momčad i sigurno je da su ozbiljni čim igraju europska natjecanja. Bili su vrlo blizu osvajanju titule prvaka u Albaniji. Pogledao sam nekoliko utakmica i analizirao igrače, došli su neki novi, ali trener je ostao isti tako da neće biti nekih velikih promjena u njihovoj igri. Riječ je o jako dobroj momčadi, ali dobro smo ih analizirali i smatram da ovo nije prepreka koju se ne može proći'', rekao je Stanić.

Krilni napadač Alen Jurilj složio se sa Stanićem da Široki Brijeg može preskočiti prvu europsku prepreku.

''Analizirali smo protivnika i znamo njihove prednosti i nedostatke. Dobili smo jako teškog protivnika, ali to nije momčad koju je nemoguće proći. Nadam se da će navijači doći u velikom broju, da će nas podržati i da ćemo dobro prezentirati Široki Brijeg u Europi ove godine'', poručio je Jurilj.

Kopirati
Drag cursor here to close