Statistika

Kane prvi strijelac kvalifikacija, Španjolcima posjed

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo zasad je tako odigrano 250 utakmica, ukupno je postignut 801 gol, što znači da smo bili na prosjeku od 3.2 gola po utakmici.
Sport / Nogomet | 20. 11. 2019. u 14:47 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rusija, Španjolska, Švedska, Turska, Ukrajina, Wales, Danska i Švicarska. To su selekcije koje su izborile nastup na Europskom prvenstvu naredne godine.

Četiri mjesta su slobodna, biće popunjena kroz baraž Lige Nacija. Island, Bugarska, Izrael, Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Irska, Sjeverna Irska, BiH, Škotska, Norveška, Srbija, Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija traže svoje mjesto. U odnosu na posljednje Europsko koje se igralo u Francuskoj, tu su Finci (po prvi put), pa povratnici Nizozemci, dok nije isključeno da se još neko "ponovi", jer su tu u baražu Rumunjska, Albanija, Island, Mađarska, Sjeverna Irska i Slovačka.

Naravno, postoji mogućnost pojavljivanja i novih selekcija poput Kosova, BiH, Sjeverne Makedonije, Bjelorusije, Srbije, Izraela koje nikada nisu igrale na završnim smotrama ili onih koje imaju određene iskustva poput Norveške, Škotske, Bugarske, Republike Irske.

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo zasad je tako odigrano 250 utakmica, ukupno je postignut 801 gol, što znači da smo bili na prosjeku od 3.2 gola po utakmici. Belgijanci su zabili najviše, ukupno 40, slijede Engleska i Italija s po 37, Španjolska (31), Njemačka (30). Od svih reprezentacija koje su izborile plasman do sada najskromniji su bili Velšani sa svega 10 golova. Ukrajinci su primili najmanje, tek četiri gola, jedan manje od Španjolaca.

Prvi topnik kvalifikacija je Harry Kane, s 12 golova. Engleski napadač je završio ispred Portugalaca Cristiana Ronalda (11) i Izraelca Erana Zahavija (11), dok je u konkurenciji asistenata s nekolicinom igrača koji su upisali sedam dodavanja za pogodak prednjačio Nizozemac Memphis Depay s jednom više. U ciklusu za Svjetsko u Rusiji, Robert Lewandowski se upisao 16 puta u strijelce, govorimo naravno u europskoj zoni kvalifikacija. Lewandowski je u kvalifikacijama za Francusku stao na brojci od 13.

Očekivano Španjolci su najbolju u posjedu lopte (70%), postotku dodavanja (91%) i brojem udaraca prema suparničkim golovima (227) iz kojih je postignut 31 pogodak.

Kopirati
Drag cursor here to close