Širina pogleda

Kancelarka Merkel dala punu podršku reprezentativcima turskog porijekla

Kao što je već poznato, Gündogan i Özil su se u Londonu slikali s turskim predsjednikom Erdoganom, dozvolivši na taj način da i njih instrumentalizira za svoju političku kampanju uoči izbora.
Sport / Nogomet | 11. 06. 2018. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon žestokih kritika kojima su izloženi njemački reprezentativci Ilkay Gündogan (27) i Mesut Özil (29) , kancelarka Angela Merkel javno se založila za dvojicu sjajnih nogometaša turskog porijekla, kazavši kako ih njihova zemlja Njemačka treba.

Kao što je već poznato, njih su se dvojica u Londonu slikali s turskim predsjednikom Erdoganom, dozvolivši na taj način da i njih instrumentalizira za svoju političku kampanju uoči izbora.

"Vjerujem kako njih dvojica nisu razmišljali o tome što može izazvati slikanje s predsjednikom Erdoganom", kazala je Merkel u jednoj emisiji ARD-a.

Kancelarka je u potpunosti uvjerenja kako nogometaši nisu namjeravali razočarati svoje navijače, dodajući kako je za nju dirljiva Gündoganova izjava da on rado igra za Njemačku i ponosan je što je član Elfa.

"Ja vjerujem kako ih sve sada trebamo kako bismo ostvarili što bolji rezultat. Oni pripadaju našoj nacionalnoj vrsti i radovalo bi me ako bi im neki fanovi mogli i zapljeskati", kazala je Merkel.

Gündogan je odmah nakon negodovanja javnosti zbog njihove slike s Erdoganom dao svoje pojašnjenje, a Özil uporno šuti na tu temu. Obojica su nakon te političke afere koja je široko odjeknula u Njemačkoj, bili na razgovoru kod njemačkog predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera.

Angela Merkel je u istoj emisiji kazala kako je vrlo moguće da pogleda neku od utakmica uživo u Rusiji, bez obzira što je uputila žestoke kritike ruskom predsjedniku Putinu zbog nekih njegovih političkih poteza i stavova.

Kancelarka nije sigurna hoće li joj termini obveza dozvoliti odlazak u Rusiju za vrijeme Svjetskog prvenstva, ali poručuje svima kako to ne bi značilo da ona odustaje od svojih načela. Ne želi izbjegavati Rusiju po svaku cijenu, jer u prvom planu je podrška reprezentaciji Njemačke, a ne relativiziranje političkih stavova, kazala je kancelarka Merkel, poželjevši njemačkoj reprezentaciji puno uspjeha na Mundijalu.

Inače, njemačka vodeća političarka čest je gost utakmica ili priprema reprezentacije, te je tako nedavno boravila u Južnom Tirolu gdje su i započele prve pripreme  Mannschafta  za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close