Uzeo dres br. 9

Kalinić predstavljen u Madridu: Došao sam dati sve za Atletico

Atletico će za Kalinićev prijelaz platiti 15 milijuna eura odštete Milanu u nekoliko rata kroz sljedeće tri sezone.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2018. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EPA/Chema Moya / Kalinić predstavljen u Madricu

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Kalinić u ponedjeljak je na stadionu Wanda Metropolitano predstavljen kao novi igrač Atletico Madrida, u kojem će sljedeće tri godine nositi dres s brojem 9.

"Atletico je momčad koja naporno radi i uvijek daje svoj maksimum na terenu. Došao sam kako bih dao sve za Atletico", izjavio je 30-godišnji hrvatski napadač prilikom predstavljanja te je izrazio spremnost i želju da prvi službeni nastup u crveno-bijelom dresu ima već u srijedu u Tallinnu, u borbi za europski Superkup protiv europskog prvaka i gradskog suparnika Reala.

Uz Kalinića je na predstavljanju bio predsjednik Atletica Enrique Cerezo koji je biranim riječima govorio o Solinjaninu.

"Pred nama je vrlo darovit napadač", rekao je Cerezo, a onda se obratio Kaliniću:

"Uvjeren sam da ćeš svojim karakterom i predanošću dati sve od sebe u svakoj utakmici te da ćeš dati svoj doprinos u ispunjenju naših ciljeva."

Kalinić je u Ateltico stigao iz Milana, u kojem je prošle sezone bio na posudbi kao igrač Fiorentine. Prije nego što je tri sezone proveo u Italiji, Kalinić je četiri sezone igrao za ukrajinski Dnjipro (2011-15.), a dvije sezone prije igrao je za engleski Blackburn. Ukupno je u talijanskoj Serie A odigrao 100 utakmica i postigao 33 pogotka, u ukrajinskoj Premier ligi je za 37 golova trebao 86 nastupa, u engleskoj Premier ligi je u 47 utakmica zabio 15 pogodaka, dok je u Prvoj HNL za 36 golova trebao 62 nastupa. U utakmicama Europske lige je u 47 nastupa postigao 15 pogodaka. U dresu hrvatske reprezentacije skupio je 41 nastup, a suparničke mreže je tresao 15 puta.

Posljednjih je mjeseci, umjesto po svojim golovima, postao poznat kao 'odmetnik' iz hrvatske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila srebrnu medalju, a Kalinić je nakon prve utakmice i odbijanja ulaska u igru, napustio reprezentativni kamp te propustio sudjelovati u povijesnom uspjehu naših nogometaša.

"Što je bilo u reprezentaciji, bilo je. Izbornik nije računao na mene. Nisam htio primiti medalju jer nisam igrao u Rusiji i pomogao Hrvatskoj u tom velikom uspjehu. Okrećem se novim izazovima, a ono što je bilo, ostaje u prošlosti", rekao je Kalinić odgovarajući na novinarsko pitanje.

Kao što mu nije bilo lako izboriti se za mjesto u momčadi kod Zlatka Dalića, još ga teži posao čeka u borbi s Antoineom Griezmannom i Diegom Costom.

"To su možda dvojica najboljih europskih napadača. Došao sam se s njima boriti za mjesto u momčadi. Ispred nas je dosta utakmica i bit će mjesta za sve nas, a njih dvojicu jako poštujem", izjavio je Kalinić o svojim novim suigračima i konkurentima za pozcije u vršku napada.

Prema napisima iz španjolskih medija, Atletico će za Kalinićev prijelaz platiti 15 milijuna eura odštete Milanu u nekoliko rata kroz sljedeće tri sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close