Prazna kasa na mom stolu...

Kako udovoljiti dosadašnjim zahtjevima za plaćama ovih zvijezda La Lige?

Igrači kao što su Gareth Bale, James Rodriguez, Ousmane Dembele i Philippe Coutinho mogli bi vidjeti izlazna vrata, iako će potencijalni kupci morati potrošiti puno kako bi stekli prava na njihove usluge.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2020. u 21:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Zvijezde La Lige koje se polako gase

Kriza koja je u tijeku mogla bi prisilit neke momčadi LaLige da prodaju neke od elitnih igrača u potrazi za prihodima.

Međutim, postoje oni čije se plaće na tržištu smatraju prekomjernim pa će možda htjeti sjediti na klupi s ugovorom jer će se izboriti za klub koji će udovoljiti njihovim zahtjevima, piše danas Marca.

Igrači kao što su Gareth Bale, James Rodriguez, Ousmane Dembele i Philippe Coutinho mogli bi vidjeti izlazna vrata, iako će potencijalni kupci morati potrošiti puno kako bi stekli prava na njihove usluge.

'Golfer' Gareth Bale zarađuje više od 15 milijuna

Plaća Garetha Balea doseže 17 milijuna eura godišnje, uključujući bonuse, a Bale se nije voljan odreći trenutnih prihoda.

Bale je aktualni ugovor potpisao  u listopadu 2016. nakon izvanrednih nastupa u sezoni 2015/16, ali od tada nije uspio dati očekivani doprinos.

Prošlog je ljeta 30-godišnjak bio blizu odlaska u Jiangs Suning, koji mu je ponudio 25 milijuna eura godišnje, ali posao je propao jer kineski klub, nakon što je ispunio Baleove zahtjeve za plaćom, nije želio platiti naknadu za transfer, a to nije odgovaralo Realu.

Bale nije isključio prelazak u MLS, iako niti jedan od američkih klubova ne može zadovoljiti njegovu trenutnu plaću.

Foto: Twitter / James Rodriguez i Gareth Bale nisu baš omiljeni igrači Zinedinea Zidanea

Opcije za Jamesa Rodrigueza

Kolumbijski reprezentativac James Rodriguez zarađuje blizu osam milijuna eura po sezoni, a iako je Atletico Madrid bio zainteresiran za potpisivanje prošlog ljeta, Los Rojiblancos neće moći toliko  izdvojiti za njegove usluge.

James bi bio voljan sniziti zahtjeve za plaćom kako bi olakšao odlazak iz Real Madrida, jer zna da nema mjesta u planovima Zinedinea Zidanea.

Dembelovi problemi s kondicijom i plaćom od 12 milijuna eura, s druge strane, veliki su problem za Barcelonu.

Ozljede 22-godišnjeg Ousmanea Dembelea onemogućile su mu da ostvari kontinuitet u Barceloni, a on još uvijek uživa plaću od 12 milijuna eura godišnje.

U ovom trenutku nijedan klub neće biti voljan potrošiti desetke milijuna za igrača koji se pridružio katalonskom klubu u sporazumu vrijednom 140 milijuna eura.

Foto: Marca / Ousmane Dembele (FC Barcelona)

Coutinho je samo blijeda sjenka

Barcelona je Coutinha dovela iz Liverpoola za 160 milijuna eura i ponudila mu unosan ugovor vrijedan 13,5 milijuna eura godišnje.

Nakon razočaravajuće sezone, prebačen je u Bayern München na posudbu jer je vodeći klub Bundeslige bio spreman pokriti plaće za jednu sezonu.

Quique Setien uvjeren je da Brazilac može mnogo toga ponuditi i spreman mu je pružiti još jednu priliku, iako bi ga Barcelona radije prodala i uravnotežila svoje poslovne knjige.

Međutim, Coutinho jedva da ima ponude koje bi odgovarale njegovoj trenutnoj plaći u Barceloni.

Foto: Sky Sport / Philippe Coutinho

Diego Costa i još njih dosta

Atletico Madrid ne bi isključio opciju prodaje svog napadača Diega Coste, no čini se da njegova plaća od devet milijuna eura nije podnošljiva za potencijalne kupce. Costi ugovor ističe u lipnju 2021. i čini se kako ipak nije voljan otići ovog ljeta.

Diego Simeone računa na njega i Costi je u Madridu dobro, što znači da je vjerojatniji njegov besplatni odlazak kad mu istekne ugovor 2021. godine.

Atletico je potrošio 70 milijuna eura kako bi namamio Francuza Lemar iz Monaca 2018., ali ovaj igrač nije uspio impresionirati na terenu.

On zarađuje oko sedam milijuna eura po sezoni - što odgovara plaćama Kokea i Saula Nigueza, važnih igrača Jorgandžija.

Zapravo, samo Alvaro Morata i Costa zarađuju više od Lemara, koji je za transfer bio dostupan i u siječnju, ali nije stigla odgovarajuća ponuda.

Foto: Reuters / Diego Costa

Vitolo i Mangala - vrijednost im pala

Atletico ima i problem zvan Vitolo, kojega je 2017. godine doveo iz Seville, ali se ovaj krilni napadač nikad nije isplatio madridskom klubu.

Njegova je plaća pet milijuna godišnje, a zbog loše forme i posljedica nekoliko ozljeda, Vitolo u ovome trenutku nikome nije zanimljiv pod tim financijskim uvjetima.

Valencija se pak pokušava riješti braniča Mangale, kojeg je dovela iz Manchester Citiyja, kao jednog od najperspektivnijih obrambenih nogometaša u europskom nogometu.

Iako njegova plaća od dva milijuna u odnosu na naprijed spomenute nije vrijedna spomena, problem je što se Mangala nije uklopio u ekipu Šišmiša. On je pak zadovoljan i želio bi nakon korona krize drugu priliku u Valenciji.

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close