Kralj pregovarača

Kako su Hoeneß i Rummenigge taksi vožnju u Madridu platili dva milijuna eura

"Kad je prvi taksi stigao, oni su jednostavno ušli u vozilo, umjesto da ga prepuste meni, koji sam ostao sam čekati. Rekao sam im da će ih to koštati milijun eura više. Na koncu, koštalo ih je dva milijuna"
Sport / Nogomet | 04. 04. 2019. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bayernove legende Uli Hoeneß (67) i Karl-Heinz Rummenigge (63) već dugo drže sve konce bavarskog velikana u svojim rukama. Mora se priznati kako njih dvojica vješto balansiraju između mnoštva interesa koji se prelamaju preko Allianz Arene, a uspjesi koje FC Bayern kontinuirano bilježi, daju im za pravo godinama sjediti na samom vrhu klupske hijerarhije.

Ipak, jedan drugi klupski čelnik, Augusto César Lendoiro, koji je ranije predsjedavao tradicionalnim španjolskim klubom Deportivo La Coruna, kazao je u jednom razgovoru kako Hoeneß i Rummenigge nemaju pojma o nogometnom biznisu.

Izravan povod za takvu Lendoirovu izjavu, koju je objavio na YouTube kanalu "Idols", je njegovo poslovanje s Bayernom u vrijeme kad su Bavarci od Deportiva kupili nizozemskog napadača Royja Makaayja.

"Napravili su pogrešku jer su igrača predstavili prije negoli smo potpisali ugovor. Stoga kažem, oni znadu kako se igra nogomet, ali o ugovorima i poslu pojma nemaju", kazao je Augusto César Lendoiro.

Foto: El Español / Augusto César Lendoiro

"Hoeneß i Rummenigge su me pozvali na ručak u Madridu, ali tada nismo postigli dogovor. S nama je tada bio i igračev posrednik Giovanni Branchini. Nakon ručka njih su trojica trebali otići jednim taksijem, a ja sam drugim. Kad je prvi taksi stigao, oni su jednostavno ušli u vozilo, umjesto da ga prepuste meni, koji sam ostao sam čekati. Rekao sam im da će ih to koštati milijun eura više. Na koncu, koštalo ih je dva milijuna", kaže ovaj vješti menadžer.

Roy Makaay je u Bayern prešao 2003. godine za 20 milijuna eura i ubrzo postao je miljenikom navijača. Odigrao je 183 utakmice za Bayern i postigao 103 gola, da bi se 2017. godine vratio u svoju domovinu i karijeru završio u Feyenoordu iz Rotterdama.

Augusto César Lendoiro predsjedavao je klubom Deportivo La Coruna do 2014. godine, a njegov najveći postignuti transfer bio je u visini 25 milijuna eura, koliko je Real Madrid platio za prelazak Flavia Conceicaoa na Santiago Bernabeu 2000. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close