FC Bayern

Kako Kovač i Salihamidžić traže igrače: Dobar, a jeftin, molim!

Bavarcima se planovi u vezi s pojačanjima napadačkog reda zasad ne ostvaruju pa je Kovač prema sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću uputio četiri žurna zahtjeva.
Sport / Nogomet | 28. 06. 2019. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je osvajanjem dvostrukog naslova s Bayernom dobio vjetar u leđa, Niko Kovač nastoji svim silama ući ojačan u predstojeću sezonu.

Bild piše kako se Bavarcima planovi u vezi s pojačanjima napadačkog reda zasad ne ostvaruju pa je Kovač prema sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću uputio četiri žurna zahtjeva.

"Potrebna su nam još četvorica igrača", kazao je Kovač u izjavi za Kicker.

Zanimljivo je, međutim, kako stalna rušenja rekorda kroz kupovine igrača u velikim klubovima jako nerviraju predsjednika Bayerna, Ulija Hoeneßa.

"Već smo potrošili 120 milijuna. Lagano mi ide na živce što se svi pokušavaju pokazati kupovinama igrača", izjavio je Hoeneß.

Bez obzira na to nervira li predsjednika sad i njegov trener, jasno je da Bayern do sada na tržištu nije uspio ništa ''zagrabiti". Nastojanja da se napadački red ojača dovođenjem Sanéa iz Manchester Cityja zasad su bez uspjeha, a jednako tako i dovođenje Hudson-Odoija iz  Chelseaja.

Neki drugi igrači, na koje je Bayern ciljao, primjerice Rodrigo (prešao u ManCity) i Ozan Kabak (ide u Schalke), imali su druge preferencije u odnosu na Bayern.

Njemački prvak za sad je kupio Hernándeza (Atlético), Pavarda (Stuttgart) i Arpa (HSV), čime je ojačana obrana, a uvjetno i napadački red dolaskom mladog Arpa, za kojeg uopće nije sigurno kako će se razvijati.

S druge strane, Bayernu odlaze Robben, Ribéry, Rafinha, James i Hummels, a moguće je i Boateng, odnosno  Sanches. Javna je tajna da su svi oni otišli ili će otići upravo zbog Kovača. Primjerice, direktor kluba Rummenigge uvijek je zagovarao ostanak Jamesa Rodrigueza, ali Kovač nema planove za Kolumbijca.

Odu li doista svi navedeni igrači, u ovome trenutku Bayern raspolaže tek s 15 dokazanih profesionalaca u timu.

Koliko je situacija s prijelaznim rokom u Bayernu napeta, govori i anegdota koju je objavio engleski Times.

Naime, Bayernovi ljudi pokušavali su dobiti menadžera mladog Nizozemca Seppa van den Berga (17), kako bi se raspitali o opcijama, a sve se to događalo u trenutku dok je Berg već obavljao liječnički pregled u Liverpoolu!?

Kloppov stožer je očito puno mobilniji i učinkovitiji od Kovačeva. Kako će se narednih tjedana Salihamidžić snaći na nogometnoj tržnici, teško je procijeniti, ali s obzirom da Bayernovi šefovi ''mrze'' visoke izdatke za igrače, jasno je da će većina željenih pojačanja izmigoljiti iz bačene mreže...

Kopirati
Drag cursor here to close