Zdrmalo ga

Kako je Josip Drmić završio na tribinama Mönchengladbacha

Trener Borussije Dieter Hecking (53) dao mu je do znanja kako u ovome trenutku svoju igru gradi oko drugih napadača, tako da je Josip uglavnom na tribinama.
Sport / Nogomet | 05. 09. 2018. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svojedobno je Josip Drmić bio nogometaš za kojega se otimalo pola Bundeslige, a u reprezentativni kadar mamila ga je Hrvatska, stidljivo i Bosna i Hercegovina, ali se ovaj napadač odlučio za svoju primarnu domovinu Švicarsku.

Imao je do sada povjerenje švicarskih izbornika, igrao je i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali njegova karijera je dolaskom u Njemačku počela stagnirati. Jednako kao i kolege mu Marija Gavranovića, koji je također izabrao igrati na švicarski nacionalnu vrstu (Nati).

Nakon što je Drmić odigrao solidnu sezonu za 1. FC Nürnberg (2013/2014), prešao je Bayer iz Leverkusena. Tamo nisu bili zadovoljni s njegovih pet pogodaka u 25 odigranih utakmica, a Drmić je krenuo dalje i potpisao za Borussiju Mönchengladbach.

U Mönchengladbachu su tek započeli njegovi pravi problemi, ponajviše prouzročeni traženjem forme nakon dugotrajnog izostanka s terena zbog ozljeda. Ni posudba u HSV (2016.) nije mu donijela pravi proboj, odnosno povratak staroj formi i napadačkoj učinkovitosti.

Trener Borussije Dieter Hecking (53) dao mu je do znanja kako u ovome trenutku svoju igru gradi oko drugih napadača, tako da je Josip uglavnom na tribinama.

Neke opcije u vezi s odlaskom u novu sredinu nisu mu se realizirale, tako da će morati još jednom pokušati nametnuti se Heckingu.

"Imamo novog napadača i nove ideje u igri. Trener mi je otvoreno i jasno kazao kako stvari stoje. Međutim, siguran sam da me neće jednostavno otpisati, nego će mi dati još jednu šansu. U to želim vjerovati i zato ću dati sve od sebe", kazao je Drmić za Bild.

"Naravno, može se dogoditi da i dalje sjedim na tribinama. Na to sam također spreman. Nogomet je ponekad ipak samo biznis", rekao je.

"Josip je redovni član našeg igračkog kadra. Ako bude bolje trenirao i time bolje igrao, naravno da ćemo iskoristiti njegov potencijal", poručio je trener.

Možda trener Hecking ipak ima na umu da je Josip Drmić na šest zadnjih utakmica koje je igrao u Bundesligi postigao čak četiri pogotka. U međuvremenu mu se možda vrati i prava igračka forma.

Kopirati
Drag cursor here to close