Gledali kako ga se riješiti

Kako je Benfica ''poklonila'' Luku Jovića Eintrachtu

Što više sja zvijezda Luke Jovića, to je veća frustracija njegova matičnog kluba, Benfice iz Lisabona, koja ga je frankfurtskim Orlovima praktično poklonila.
Sport / Nogomet | 10. 04. 2019. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad mlad igrač eksplodira i kontinuirano postiže golove kao na pokretnoj traci, onda je posve normalno u modernom nogometu da ''odjednom'' tisuću menadžerskih očiju gleda u njega.

Jedan od takvih je Luka Jović (21), momak koji je u frankfurtskom Eintrachtu napokon počeo igrati ozbiljan nogomet, a u 65 utakmica, koliko je dosad odigrao, postigao je 33 gola.

Što više sja zvijezda Luke Jovića, to je veća frustracija njegova matičnog kluba, Benfice iz Lisabona, koja ga je frankfurtskim Orlovima praktično poklonila.

Sve je započelo u siječnju 2016. godine kad je portugalski velikan doveo Luku Jovića iz Crvene Zvezde. Međutim, iako je već tada glasio kao dolazeća zvijezda, Jović se nije uspio nametnuti u Lisabonu.

U klubu je više upadao u oči po neprofesionalnom ponašanju nego po igrama te je uskoro počeo igrati samo za rezerve Benfice.

"Ponekad ne uspijevaš pokazati vlastitu vrijednost čak i ako imaš velike kvalitete u sebi", kazao je jednom Nuno Gomes (42) u kontekstu poteškoća s kojima se susreću mladi nogometaši. Legenda Benfice zasigurno time nije željela amnestirati bilo kojeg mladog igrača, ali dobro je znao da samo talent ne donosi uspjeh.

Kad je 2017. godine Eintracht zatražio Jovića na posudbu, Benfica kao da je jedva dočekala. Pustili su ga u Frankfurt na dvije godine, za sitan novac (200.000 eura), uz otkupnu klauzulu u ugovoru od šest milijuna.

U ovome je trenutku Jovićeva tržišna vrijednost deset puta veća u odnosu na iznos za koji Eintracht može otkupiti njegov ugovor. U redu za Jovića stoje klubovi kao što su Real, Barca, Chelsea, Bayern... Govori se o mogućoj vrijednosti transfera od 80 milijuna eura.

"To bi po mome mišljenju i bila primjerena cijena", kazao je za njemački Bild trener Tomislav Toma Milićević, koji je i otkrio Jovića.

"Frankfurt je za njega odskočna daska, kako bi nastavio svoju karijeru u vodećim klubovima. Nije prerano ako se sada odluči za neki veliki klub, a ja bih mu to čak i preporučio. Volio bih da učini taj korak, tada će biti još jači", govori Zvezdina legenda Milićević, koji u klubu ima ulogu otkrivanja i selektiranja nogometnih talenata u najranijem uzrastu".

U svakom slučaju, za razliku od nekih drugih poslovnih poteza, Benfica se kod Jovića očito prilično preračunala. Profitirati bi mogao Eintracht, a mladi Jović zasigurno ne bi trebao umisliti kako je već dosegnuo nogometni vrh, jer mu prava dokazivanja u velikim klubovima tek predstoje.

Kopirati
Drag cursor here to close