Nogomet

Kadeti s optimizmom otputovali u Finsku

Prvu utakmicu na turniru BiH će igra protiv Moldavije (25. rujna ), dva dana kasnije slijedi duel s Fincima, dok je 1. listopada na rasporedu okršaj s Česima.
Sport / Nogomet | 23. 09. 2019. u 09:36 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadetska reprezentacija BiH je danas putuje u Finsku, gdje će sudjelovati na turniru prvog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Estoniji. Mlade bh nade su se posljednjih pet dana pripremale u trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Prvu utakmicu na turniru BiH će igra protiv Moldavije (25. rujna ), dva dana kasnije slijedi duel s Fincima, dok je 1. listopada  na rasporedu okršaj s Česima. Dvije prvoplasirane selekcije idu u drugi krug kvalifikacija, te četiri najbolje trećeplasirane.

''Igrači su vrijedno radili i jedva čekaju početak kvalifikacija. Nažalost, nećemo moći  računati na Dinu Nuhanovića što će nam predstavljati problem, a u Finsku neće putovati ni Ivan Grgić. Skupina je zahtjevna. Gledali smo naše protivnike. Češka Republika i Finska su vrlo kvalitetne selekcije. Međutim, mi moramo raditi i trenirati na najbolji način. Nositelji smo sklupine i želimo to opravdati. Imali smo dovoljan broj pripremnih utakmica, imamo pozitivan skor u njima i s dosta samopouzdanja idemo u Finsku, kaže v.d. izbornik Adin Mulaosmanović.

U sklopu priprema za nastup na kvalifikacijskom turniru, početkom mjeseca kadeti su u dva navrata odmjerili snage s vršnjacima iz Velsa, te su ostvarili dvije pobjede (2:0, 1:0), dok su nešto ranije u susretima s Albanijom i Azerbejdžanom upisali dvije pobjeda i dva remija.

Bh kadeti se mogu pohvaliti činjenicom da su tri godine zaredom uspijevali izboriti plasman na završni turnir među 16 najboljih reprezentacija Europe. Pod vodstvom izbornika Sakiba Malkočevića kadetska reprezentacija je igrala na Europskom prvenstvu 2016. godine u Azerbejdžanu, zatim u Hrvatskoj 2017., te posljednji put u Engleskoj 2018.

Posljednji plasman na veliku smotru reprezentacija je izborila pod vodstvom Zorana Erbeza koji je uskočio zamijenivši bolesnog Malkočevića. Erbez je odradio u prošlom ciklusu prvi krug nakon čega je naslijedio Adin Mulaosmanović koji je još uvijek v.d. izbornik.

Kopirati
Drag cursor here to close