Pobješnjeli 'Hans'

Kad se dohvate Južnjaci to je normalno, ali Nijemci i Šveđani...

Nakon što su Nijemci u zadnjim trenucima utakmice postigli pobjedonosni zgoditak za konačnih 2:1, došlo je do obračuna službenika dvaju ekipa, a umiješao se i švedski izbornik Janne Andersson
Sport / Nogomet | 24. 06. 2018. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji sporta godinama su naviknuti da predstavnici takozvanih sjevernih naroda ne pokazuju emocije na utakmicama, ne svađaju se i ostaju dostojanstveni čak i u slučaju najteže sportske nepravde.

Primjerice, kad kažemo 'član stručnog stožera Njemačke' ili 'izbornik Švedske', prva je asocijacija - ljudi kamenoga lica koji se devedeset minuta ne pomaknu s mjesta.

Međutim, taj imidž odavno ne stoji u potpunosti. Utakmica između Švedske i Njemačke u Šočiju, igrana u subotu večer, pokazala je kako se i Sjevernjaci umiju itekako ''pomakljati''.

Nakon što su Nijemci u zadnjim trenucima utakmice postigli pobjedonosni zgoditak za konačnih 2:1, došlo je do obračuna službenika dvaju ekipa, a umiješao se i švedski izbornik Janne Andersson (55).

Šveđane je neumjesnom gestom isprovocirao organizator puta njemačke reprezentacije Georg Behlau, a podržao ga je i glasnogovornik ekipe Uli Voigt. Nakon toga je jedan švedski dužnosnik žestoko odgurnuo Behlaua, a jedan ga je švedski igrač isprskao vodom. Izbornik Andersson također je izgubio kontrolu i galamio u pravcu njemačke strane.

"Trebalo bi pokazati više respekta prema protivniku s kojim ste se borili 95 minuta", kazao je kasnije švedski izbornik Andersson, a reprezentativac Emil Forsberg, koji igra za njemački Leipzig, kazao je kako ovakvi odvratni potezi njemačke strane znače izostanak svakog poštovanja prema protivniku.

Međutim, uzme li se u obzir poredak unutar stožera Elfa, organizator puta i glasnogovornik ne bi trebali biti čak ni u drugom planu, a da se ne govori usred ''akcije''.

Prema riječima Olivera Bierhoffa, menadžera njemačke reprezentacije, njegovi suradnici Behlau i Voigt su inače po prirodi mirni i diskretni ljudi, tako da je i njega začudio njihova eksplozija emocija nakon završetka utakmice.

Bierhoff ipak dodaje kako su ga Šveđani iznenadili svojim pristupom igri u cilju čuvanja rezultata i trošenja vremena na sve načine. Dodaje kako jedan takav protivnik nije ni zaslužio da bude nagrađen dobrim sportskim rezultatom.

Njemački nogometni savez naknadno se putem Twittera ispričao Šveđanima zbog ponašanja svojih dužnosnika.

Kopirati
Drag cursor here to close