Primorac uoči de(r)bija

"Kad sam mogao trenirati Zidanea i Burruchagu, onda mogu i Caktaša"

Primorac je čak 21 godinu bio pomoćnik Arseneu Wengeru u Arsenalu, prekaljeni je lisac i ne boji se izazova koji je pred njim. "Kad sam mogao trenirati Zidanea i Burruchagu, onda mogu i Caktaša", efektno je poentirao na tiskovnoj.
Sport / Nogomet | 06. 11. 2020. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao što je poznato, Boro Primorac je prihvatio poziv predsjednika Lukše Jakobušića i privremeno je preuzeo vođenje prve momčadi, dok se ne iskristalizira dugoročno rješenje za užarenu poljudsku klupu.

Primorac je u Hajduk stigao prije godinu dana da bude voditelj Akademije Luka Kaliterna i taj je posao obnašao svo ovo vrijeme, ali je situacija sad takva da poslije tri uzastopna poraza u nizu Hari Vukas je dobio otkaz, a vremena baš puno i nema, u subotu dolazi Osijek, pa je stoga Primorac imenovan trenerom za buduće razdoblje.

"Malo sam vikao jučer i prekjučer pa mi je otišao glas, nemojte zamjeriti", obratio se na početku konferencije za medije.

"Počet ću s istim igračima, ja njih moram uvjeriti i uvjerit ću ih da su bolji od onog što su dosad igrali. Neće biti Diamantakosa koji ima problem sa zadnjom ložom niti Caktaša koji ima tri žuta kartona", izjavio je Primorac.

Na pitanje može li pojasniti svoju situaciju i status, je li privremeno ili trajno rješenje, odgovorio je:

"Ja sam došao u Hajduku stvoriti dobre igrače i dobre trenere u Akademiji. Ja to imam, Bradarić, Škaričić, još im nedostaje jedna godina. U međuvremenu smo izgubili dosta utakmica, a budući da sam ja dosta treninga bio prisutan i da poznajem ekipu, ja sam se odlučio prihvatiti tog posla." 

Video: Konferencija za medije trenera Bore Primorca uoči Hajduk - Osijek

"Počet ću s istim igračima, ja njih moram uvjeriti i uvjerit ću ih da su bolji od onog što su dosad igrali."

Najavili ste osvježavanje momčadi s mladim igračima. Hoće li netko od njih dobiti priliku?

"Sigurno će dobiti. Dobit će je puno brže sa mnom nego s bilo kim drugim. Neću puno dirati momčad, igrat će isti i ja im vjerujem da će dobro igrati."

Primorac je čak 21 godinu bio pomoćnik Arseneu Wengeru u Arsenalu, prekaljeni je lisac i ne boji se izazova koji je pred njim.

"Kad sam mogao trenirati Zidanea i Burruchagu, onda mogu i Caktaša", efektno je poentirao.

Zinedineu Zidaneu je Primorac bio trener u Cannesu od 1990. do 1992., a Jorgeu Burruchagi u sezoni 1992./1993. u Valencienneusu.

"S Wengerom sam se jutros čuo. Imao sam ja plan da on dođe u Split, imao sam i mnoge druge planove, ali je situacija s koronavirusom sve to poremetila."    

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

 
Kopirati
Drag cursor here to close