Oni su najbolji

Kad bi se sezona sad završila Zlatna lopta trebala bi ići - Josipu Iličiću!

Prvo mjesto, Zlatna lopta i najviši tron – Josip Iličić! Slovenac igra nogomet života, a u KO fazi Lige prvaka u 2020. godini zabio je nevjerojatnih pet pogodaka, Ukupno ih je u ovoj godini postigao 16.
Sport / Nogomet | 01. 04. 2020. u 23:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Goal.com / Messi, Iličić i Ronaldo

Popularna stranica Bleach Report u danima kada manjka sportskih vijesti dala si je malo oduška te su složili listu od 15 najboljih nogometaša današnjice te su došli do zaključka tko bi, kada se do kraja 2020. godine ne bi odigrala više niti jedna utakmica, bio vodeći u poretku za osvajanje Zlatne lopte.

Prema njihovim analizama, točnije onoj koju je radio poznati stručnjak za Premier ligu Sam Tighe, 15. mjesto zauzeo bi Sadio Mane. Igre fantastičnog Senegalca su se posljednjih mjeseci nešto malo slabije, ali dovoljno je za ovu poziciju.

Nadalje, od 14. do 11. mjesta svoje su pozcije rezervirali Thomas Mueller, koji jako dobro igra pod vodsvom novog trenera Flicka, Casemiro, defenzivni veznjak čije je prisustvo u sastavu od velikog značaja za kraljevski klub te Kevin De Bruyne i Jadon Sancho, koji iako su vanserijski igrači, nisu previše igrali zbog određenih zdravstvenih problema.

Foto: Getty Images / Mueller, Casemiro, De Bruyne i Sancho 

Oni koji nisu podbacili, ali mogu još bolje

10. mjesto zauzeo je fantastični Erling Braut Haaland. Nema sumnje da je pred mladim Norvežaninom fantastična karijera, a kako mu je dobro „sjeo“ Dortmund govori i podatak da su samo dvojica nogometaša u Europi zabila više pogodaka od njega u 2020. godini.

Od 9. prema 7. mjestu pozicionirali su se Thiago Alcantara, a fantastični playmaker Bayerna ove je godine skupio deset ključnih dodavanja u devet utakmica, potom veznjak PSG-a Angel Di Maria s čak devet asistencija,  te Lazijev bombarder Ciro Immobile. Fantastični Talijan trenutno je vodeći u poretku za Zlatnu kopačku.

Foto: beIN SPORTS / Kylian Mbappe jedan je od najboljih nogometaša na svijetu

Na 6. je poziciji Kylian Mbappe, za kojega samo rijetki dvoje da je riječ o budućem osvajaču Zlatne lopte. 5. mjesto pripalo je Neymaru, klupskome kolegi Mbappea, a Brazilac je uknjižio devet pogodaka i četiri asistencije u 10 odigranih utakmica ove godine.

4. mjesto rezervirano je za Roberta Lewandowskog. Najbolja devetka na svijetu, zabija kad hoće, kome hoće i kako hoće, a samo u ovoj godini zabio je devet komada (i tri asistencije) u osam susreta.

Trojac ispred svih

Po pitanju najboljeg trojca u 2020. godini, stvari se odvijaju pomalo neobično, ali samo na prvi pogled.

Treća pozicija bi pripala Leu Messiju, čovjeku koji ima najviše Zlatnih lopti. Iako u ovoj godini nije odigrao nešto naročito puno utakmica, opet je uspio doći do toga da u jednoj utakmici (protiv Betisa) skupi hat-trick u asistencijama, a onda nakon toga je „bržnom“ Eibaru napunio mrežu s četiri pogotka.

Cristiano Ronaldo je u poretku ispred svojeg najvećeg rivala, a CR7 je ove sezone zabio pogotke u devet utakmica – u nizu. Za nekoga, dostignuće karijere i života, za Cristiana... Samo još jedan dan u na poslu.

Foto: Atalanta Bergamasca Calcio / Atalanta (Josip Iličić)

Prvo mjesto, Zlatna lopta i najviši tron – Josip Iličić! Slovenac igra nogomet života, a u KO fazi Lige prvaka u 2020. godini zabio je nevjerojatnih pet pogodaka, Ukupno ih je u ovoj godini postigao 16.

Nadalje, njegov uspjeh dobiva na dodatnoj snazi kada znamo da ne igra u Realu, Barceloni, Juventusu ili Liverpoolu, već maloj Atalanti koja je ove sezone prvi puta ušla u najelitnije klupsko nogometno natjecanje.

U aktualnoj godini nitko nije zabio više pogodaka od Iličića, koji ima i dva hat-tricka, ima... Nema čega nema! Sjajna, gotovo perfektna sezona za Slovenca.

Kopirati
Drag cursor here to close