Champions League

Juventus uvjerljiv u Švedskoj, Lukaku vodio Chelsea do prve pobjede

Pobjednik Lige prvaka Chelsea imao je teško otvaranje na svom Stamford Bridgeu protiv najbolje ruske momčadi Zenita. Pobijedio je 1:0, a jedini gol postigao je Romelu Lukaku.
Sport / Nogomet | 14. 09. 2021. u 23:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pored sjajne predstave Bayerna u prvom kolu Lige prvaka kod Barcelone, početak najjačeg klupskog natjecanja na svijetu ponudio je još nekoliko zanimljivih susreta.

U skupini H aktualni pobjednik Lige prvaka Chelsea imao je teško otvaranje na svom Stamford Bridgeu protiv najbolje ruske momčadi Zenita. Pobijedio je 1:0, a jedini gol postigao je Romelu Lukaku u 69. minuti. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta za Chelsea.

U toj skupini startna tri boda uhvatio je i Juventus koji je u Švedskoj svladalo Malmö 3:0. Sve je u toj utakmici riješeno u prvih 45 minuta u kojima je Juventus zabio sva tri gola.

Nakon Alexa Sandra u samoj završnici su još zabili Dybala (jedanaesterac) i Morata. Kod domaćina je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Antonio Čolak.

Odličnu su utakmicu u skupini F odigrali Villarreal i Atalanta. Pobjednika na kraju nije bilo (2:2) premda su šanse prštale na obje strane. Na kraju čak Atalanta može više žaliti za preostala dva boda jer je s igračem više stisnula domaćina u završnici.

Hrvatski vratar Ivo Grbić je mrežu Lillea sačuvao netaknutom u ogledu skupine G u kojem su francuska momčad i Wolfsburg odigrali bez pogodaka. Lille je više od pola sata imao igračku nadmoć nakon isključenja Johna Brooksa, ali su Nijemci uspjeli sačuvati svoju mrežu.

Kopirati
Drag cursor here to close