Pospremaju svlačionicu

Juventus: Sarri otpisao trojac vrijedan 110 milijuna eura

Nekoliko je imena u skautskim bilježnicama Stare dame debelo podcrtano, ali se s tim još nije ide u javnost. Do tada, Bianconeri će morati napraviti mjesta u svlačionici, a struka i uprava su već, čini se, presudili trojici igrača.
Sport / Nogomet | 04. 04. 2020. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Douglasa Costa i Gonzalo Higuain

Uprava Juventusa ovoga će se ljeta, naravno pod pretpostavkom da će se prijelazni rok normalno odvijati, morati riješiti nekoliko igrača, kako bi proračun 'prodisao' te kako bi oslobodili mjesta za potencijalna nova pojačanja.

Nekoliko je imena u skautskim bilježnicama Stare dame debelo podcrtano, ali se s tim još nije ide u javnost. Do tada, Bianconeri će morati napraviti mjesta u svlačionici, a struka i uprava su već, čini se, presudili trojici igrača.

Riječ je o Douglasu Costi, Federicu Bernardeschiju te Gonzalu Higuainu.

Kako prenosi Romeo Agresti, tradicionalno dobro upućeni novinar Goala kada je Juventus u pitanju,  Brazilca cijene u Torinu, poglavito njegove tehničke sposobnosti, ali smatraju kako ne može adekvatno odgovoriti na zahtjeve trenera Maurizija Sarrija.

Iako je Bayernu za Costu plaćeno 40 milijuna eura, 29-godišnji krilni napadač slobodan je redove Stare dame.

Dok je Costa praktički siguran u rubrici odlazaka, Agresti spominje i drugo ime, iako to nije toliko sigurno.

U pitanju je Federico Bernardeschi, 26-godišnje krilo koje nije zadovoljno minutažom te sljedeće sezone želi što više igrati, kako ne bi izgubio mjesto u momčadi Roberta Mancinija na Europskom prvenstvu koje je odgođeno za 2021. godinu.

Ove je sezone Bernardeschi upisao 18 nastupa u Serie A, a od toga tek devet od prve minute. Za njega je Fiorentini prije tri godine također plaćeno 40 milijuna eura, stoga treba vidjeti tko je spreman iskrcati približno istu svotu ovog ljeta. Najviše se u tom kontekstu spominje Milan.

Talijanski mediji spekuliraju kako uz ovu dvojicu praktički sigurno odlazi i Gonzalo Higuain, trenutno prema Transfermarktu procijenjen na 32 milijuna eura.

Sveukupno će bi to bilo nekih 110 milijuna eura od prodaje ovog trojca. Ipak, s obzirom na posljedice korona krize, teško je vjerovati da će nogometaši ubuduće preko tezge ići po trenutačnim cijenama...

Kopirati
Drag cursor here to close