Planovi

Juventus podmlađuje tim

Juventus će navodno na transfer listu staviti Gonzala Higuaina, Federica Bernardeschija, Samija Khediru, Blaisea Matuidija, Mattiju De Sciglija i Danielea Ruganija.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2020. u 11:26 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako im se smiješi deveta uzastopna titula prvaka Italije u Juventusu planiraju ovog ljeta potpuno “renovirati“ tim, odnosno okrenuti se mlađim snagama i dovesti nogometaše koji odgovaraju viziji trenera Maurizija Sarrija.

Kako talijanski mediji izvještavaju Juventus će navodno na transfer listu staviti Gonzala Higuaina, Federica Bernardeschija, Samija Khediru, Blaisea Matuidija, Mattiju De Sciglija i Danielea Ruganija.

“Stara dama“ je ranije nagovijestila promjene u sastavu razmjenom sa Barcelonom u kojoj su Miralema Pjanića i 10 milijuna eura dali za Arthura Meloa.

Ističe se da je osnovni cilj pronaći igrače koji odgovaraju viziji trenera Sarrija, ali i spustiti prosječnu starost ekipe. Međutim, to neće biti lagan posao, smatraju mediji, jer visoke plate igrača predstavljaju problem u pregovorima o njihovom odlasku.

Pet kola prije kraja Serije A klub iz Torina je lider sa 77 bodova, a prate ga Inter sa 71, Atalanta sa 70 i Lazio sa 69.

Kopirati
Drag cursor here to close