Italija

Juventus ostao stopostotan, pobjede Napolija i Rome

Napoli, zasada, jedini uspjeva držati korak s Juventusom.
Sport / Nogomet | 27. 09. 2018. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Juventusa pobijedili su na svom stadionu Bolognu sa 2-0 i zadržali stopostotan učinak i nakon šest odigranih utakmica u talijanskoj Serie A, a Napoli je također bio uspješan kao domaćin protiv Parme te se pobjedom 3-0 zadržao na tri boda zaostatka za "Starom damom".

Juventusu je bilo dovoljno 16 minuta za dva pogotka, što je bila dovoljna prednost za nova tri boda. U 11. minuti odlično se snašao Paolo Dybala i svladao gostujućeg vratara Skorupskog.

Pet minuta poslije Cristiano Ronaldo je asistirao za Blaisea Matuidija koji je postigao svoj drugi pogodak u ovoj sezoni. Mario Mandžukić je ostao na Juventusovoj klupi za pričuve.

Napoli, zasada, jedini uspjeva držati korak s Juventusom. Parma je sa San Paola ispraćena s tri pogotka u mreži. Vodeći pogodak postigao je večerašnji kapetan Napolija Lorenzo Insigne u 4. minuti, a preostala dva djelo su Poljaka Arkadiusza Milika. Za 2-0 je pogodio u 47. minuti, a za 3-0 u 85. minuti.

Jednako uvjerljiva bila je i Roma koja je na Olimpicu prekinula niz od četiri kola bez pobjede. Već u prvom poluvremenu Frosinone je primio tri gola. Turčin Cengiz Under je s više od 25 metara pogodio za 1-0 već u 2. minuti. U 28. minuti Argentinac Pastore je petom postigao prekrasan pogodak za 2-0, a odličnu akciju za 3-0 završio je El Shaarawy u 35. minuti. Konačnih 4-0 postavio je Aleksandar Kolarov u 87. minuti. Stipe Perica ostao je na klupi Frosinonea.

Cagliari svom vrataru Alessiju Cragnu može zahvaliti što je osvojio bod pred svojim navijačima protiv Sampdorije. Naime, on je u drugoj minuti sučevog vremena, kod rezultata 0-0, obranio kazneni udarac Dawidu Kownackom koji je u igru ušao u 85. minuti. Darijo Srna je odigrao cijelu utakmicu za Cagliari, a Filip Bradarić je ušao u 64. minuti.

Bez pogodaka je završila i utakmica Atalante i Torina u Bergamu. Mario Pašalić je dobio priliku od 71. minute u domaćoj momčadi, ali nije uspio napraviti više od svojih suigrača.

Nogometaši rimskog Lazija slavili su sa 2-1 (0-0) na gostovanju kod Udinesea. Gosti su poveli u 61. minuti golom Acerbija, a samo šest minuta poslije prednost Lazija udvostručio je Correa. Nada domaćoj momčadi da bi mogla doći barem do jednog boda, vraćena je u 80. minuti, kad je atraktivan udarac Nuytincka, koji je zahvatio loptu "škaricama", hrvatski reprezentativac Milan Badelj nehotično glavom skrenuo i prevario svog vratara Strakoshu. Lazio je, ipak, uspio do kraja dvoboja zadržati pobjedu, svoju četvrtu u nizu. Milan Badelj je odigrao cijelu utakmicu za Lazio, a osim nesretne reakcije kod pogotka Udinesea, zaradio je i žuti karton u 85. minuti, zbog prekršaja kojim je spriječio potencijalno opasan kontranapad domaće momčadi.

Juventus je na vrhu sa 18 bodova, Napoli ima 15, a Lazio 12.

U preostala dva dvoboja 6. kola, koji su na rasporedu u četvrtak, sastaju se SPAL - Sassuolo (19 sati) i Empoli - Milan (21 sat).

Kopirati
Drag cursor here to close