Serie A

Remi Intera veliki korak ka plasmanu u Ligu prvaka, Juventus osigurao naslov

Juventus sada ima 87 bodova, nedostižnih 20 više od drugog Napolija koji do kraja sezone ima za odigrati još šest dvoboja.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2019. u 22:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić bio je strijelac za Inter u 1-1 (0-1) domaćem remiju protiv Rome u susretu 33. kola Serie A.

Perišić je u 61. minuti izjednačio udarcem glavom u padu s pet metara nakon odličnog ubacivanja D'Ambrosija. Bio je to sedmi pogodak Perišića u prvenstvu ove sezone.

Roma je povela u 15. minuti preko El Shaarawyja.

Treći Inter sada ima 61 bod, pet više od četvrtog Milana, a šest više od pete Rome.

Ranije u subotu nogometaši Juventusa i teoretski su osigurali svoj 35. naslov prvaka Italije, a osmi zaredom 2-1 (1-1) domaćom pobjedom protiv Fiorentine u susretu 33. kola Serie A.

Juventus sada ima 87 bodova, nedostižnih 20 više od drugog Napolija koji do kraja sezone ima za odigrati još šest dvoboja.

Susret u Torinu nije dobro krenuo za domaće, Fiorentina je povela preko Milenkovića (6), a kod tog je rezultata Chiesa pogodio vratnicu. Nakon te propuštene prilike gostiju Alex Sandro (37) je izjednačio na 1-1, da bi Chiesa netom prije odlaska na odmor zatresao i gredu. Početkom drugog poluvremena Pezzella (53-ag) je jedan prizemni ubačaj Cristiana Ronalda skrenuo u vlastitu mrežu za konačnih 2-1.

Fiorentina je tako ostala u sredini ljestvice, 10. sa 40 bodova.

Posljednji Chievo, koji je prošlog vikenda ostao u bez teoretskih izgleda za ostanak u Serie A, u subotu je ostvario prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu i to protiv momčadi koja se bori za četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Chievo je poveo sa 2-0 golovima Vignata (49) i Hetemaja (51) početkom drugog poluvremena, a Lazio je do kraja susreta s igračem manje, još u 35. minuti isključen je Milinković-Savić, uspio tek ublažiti poraz preko Caiceda (67), prenosi Hina.

Udinese, kojega vodi Igor Tudor, odigrao je 1-1 (0-1) na svom terenu protiv Sassuola. Goste je u vodstvo doveo Sensi (31), a domaći su do boda stigli autogolom Lirole (80-ag). Udinese je sada 17. sa 33 boda, četiri više od 18. Empolija, koji se nalazi u zoni ispadanja, dok je Sassuolo 12. sa 38 bodova.

Empoli je doživio neugodan 2-4 (1-2) poraz od SPAL-a kojim se doveo u nezavidnu poziciju pet kola prije kraja.

Parma i Milan su igrali 1-1 (0-0). Milan je poveo golom Castilleja (69), a domaćini su izjednačili preko Bruno Alvesa tri minute prije kraja.

Kopirati
Drag cursor here to close