Immobile postigao 3 pogotka više od Ronalda

Juventus osigurao deveti zaredom naslov prvaka Italije

Nogometaši Juventusa osigurali su 36. naslov prvaka Italije u povijesti, a deveti zaredom 2-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Sampdorije u susretu 36. kola Serie A.
Sport / Nogomet | 27. 07. 2020. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juventus je poveo u posljednjim trenucima prvog poluvremena kada je lucidno proigravanje Pjanića u sedmoj minuti nadoknade Cristiano Ronaldo iskoristio da preciznim udarcem sa 13-14 metara pogodi sam donji lijevi kut nemoćnog Audera. Pobjedu i naslov Juventusa potvrdio je Bernardeschi koji je u 67. minuti pospremio jedan odbijanac u mrežu. Imao je pred kraj utakmice Cristiano Ronaldo priliku postići još jedan pogodak, ali je iz kaznenog udarca zatresao gredu.

Juventus je sa 83 boda osigurao naslov prvaka jer dva kola prije kraja ima nedostižnih sedam bodova više od drugog Intera, a po osam više od treće Atalante i četvrtog Lazija.

Sampdoria je 15. sa 41 bodom.

Iako je postigao pogodak, Cristiano Ronaldo dva kola prije kraja u utrci za najboljeg strijelca lige zaostaje za tri gola za napadačem Lazija Cirom Immobileom koji je ranije u nedjelju postigao tri je pogotka u 5-1 (1-1) gostujućoj pobjedi protiv Verone. Verona je povela nakon što je Ambrabat (40-11m) iskoristio kazneni udarac, no Immobile (45+4-11m) je također s bijele točke poravnao neposredno prije odlaska na odmor. U nastavku je prvo slobodan udarac Milinković-Savića (57) pogodio jednog igrača domaćih u živom zidu i završio u mreži da bi ubrzo potom Correa (63) povisio na 3-1. U završnici utakmice Immobile (84, 90+4-11m) je s još dva gola potvrdio pobjedu Lazija.

Immobile je sada na 34 postignuta gola, tri više od Cristiana Ronalda.

Roma je s dva gola Veretouta (45-11m, 88-11m) s bijele točke na svom terenu svladala Fiorentinu sa 2-1 (1-0). Jedinis trijelac za goste bio je Milenković (54). Nikola Kalinić ostao je na klupi Rome, kao i Milan Badelj kod Fiorentine. Četvrta Roma sada ima 64 boda, dok je Fiorentina 12. sa 43.

Marko Rog ostao je na klupi u 0-1 (0-1) domaćem porazu Cagliarija od Udinesea. Jedini gol postigao je Okaka (3) na samom otvaranju susreta. I Cagliari i Udinese sada imaju po 42 boda te se nalaze na 13. i 14. mjestu.

Nakon niza slabih intervencija u posljednjih nekoliko utakmica Karlo Letica se vratio na klupu SPAL-a koji je na svom terenu igrao 1-1 (0-0) s Torinom. Poveli su gosti preko Verdija (58), a poravnao je D’Alessandro (80).

SPAL je i dalje posljednji sa 20 bodova te će dogodine igrati u Serie B, dok se Torino ovim bodom i teoretski spasio, sada je 16. sa 39 bodova, sedam više od 18. Leccea.

Nogometaši Leccea propustili su priliku primaknuti se na bod zaostatka za 17. Genoom u borbi za ostanak, oni su u prvom susretu nedjeljnog programa izgubili na gostovanju kod Bologne sa 2-3 (1-2). Iako je utakmica mnogo više značila gostima koji se bore za ostanak, bolje su u dvoboj krenuli domaćini koji su nakon samo pet minuta vodili sa 2-0 golovima Palacija (2) i Soriana (5). Lecce je u samoj završnici prvog poluvremena sretnim pogotkom Mancosua (45+2) smanjio na 2-1, a zatim je u drugom poluvremenu zagospodario terenom te sredinom nastavka lijepim udarcem Falca (66) poravnao na 2-2. U samoj završnici Lecce je krenuo “va banque”, u trećoj minuti sudačke nadoknade gostujući igrači su u gužvi pred domaćim golom tražili kazneni udarac, no sudac je pokazao da se igra dalje, a domaći su iz protunapada preko Barrowa (90+3) stigli do pobjedničkog pogotka, piše Hina.

Lecce je tako ostao 18. sa 32 boda, četiri manje od 17. Genoe koja je još u subotu izgubila od Intera sa 0-3, te je sve dalje od ostanka. U posljednja dva kola Lecce mora svladati Udinese u gostima i Parmu na svom terenu te se nadati kako Genoa neće ostvariti niti jednu pobjedu u dvobojima protiv Sassuola u gostima i Verone na svom terenu. Iz lige su još ranije ispali SPAL i Brescia.

Kopirati
Drag cursor here to close