Liga prvaka

Juventus na Stamford Bridgeu, Xavi debitira protiv Benfice

U skupini E bit će zanimljivo vidjeti kako će novi trener Barcelone Xavi debitirati u Ligi prvaka. U svom debiju u La Ligi Xavi je upisao pobjedu u gradskom ogledu protiv Espanyola (1:0), a Liga prvaka i protiv Benfice bit će pravi test za njega.
Sport / Nogomet | 23. 11. 2021. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Football on BT Sport / Mateo Kovačić propušta utakmicu protiv Juventusa

Dvobojima 5. kola u skupinama E, F, G i H nastavlja se nogometna Liga prvaka.

Aktualni europski prvak Chelsea na Stamford Bridgeu dočekuje Juventus. Stara dama predvodi ljestvicu skupine H s maksimalnih 12 bodova, no utrka za prvo mjesto dva kola prije kraja još uvijek je otvorena budući da Blues zauzima drugu poziciju s tri boda manje.

Talijanima je dovoljan bod za osiguravanje prve pozicije, koja donosi domaći teren u uzvratnom susretu osmine finala.

U prvom dvoboju ovih momčadi igranom 29. rujna u Torinu Juventus je slavio 1:0 golom Federica Chiese koji je pobjednički gol zabio u desetoj sekundi drugog poluvremena.

Za Chelsea bi mogao zaigrati oporavljeni Romelu Lukaku, koji je početkom studenoga u Malmöu ozlijedio gležanj pauziravši tri tjedna, javlja HRT.

U redovima Stare dame neće biti ozlijeđenih Aarona Ramseyja, Giorgia Chiellinija i Federica Bernardeschija, a upitan je nastup Paula Dybale.

U skupini E bit će zanimljivo vidjeti kako će novi trener Barcelone Xavi debitirati u Ligi prvaka. U svom debiju u La Ligi Xavi je upisao pobjedu u gradskom ogledu protiv Espanyola (1:0), no Liga prvaka i dvoboj protiv Benfice bit će pravi test za klupsku igračku legendu.

Katalonci su ovu sezonu elitnog natjecanja otvorili teškim porazom od 0:3 na Camp Nou od Bayerna, a katastrofa se nastavila i u sljedećem kolu u kojemu su identičnim rezultatom izgubili u gostima kod Benfice s kojom sada igraju na svom terenu. Nakon dva poraza, uslijedile su minimalne pobjede od 1:0 protiv kijevskog Dinama u Barceloni i Kijevu.

U drugom susretu ove skupine Dinamo će u Kijevu ugostiti Bayern koji predvodi ljestvicu sa sve četiri pobjede i šest bodova više od drugoplasirane Barcelone. Benfica je treća sa četiri boda, a posljednji je kijevski Dinamo sa samo jednim osvojenim bodom.

Liga prvaka, 5. kolo:

Skupina E

DINAMO KIJEV - BAYERN 18.45
BARCELONA - BENFICA 21.00

Skupina F

VILLARREAL - MANCHESTER UNITED 18.45
YOUNG BOYS - ATALANTA 21.00

Skupina G

LOSC LILLE - SALZBURG 21.00
SEVILLA - WOLFSBURG 21.00

Skupina H

MALMÖ - ZENIT 21.00
CHELSEA - JUVENTUS 21.00

Preostali dvoboji 5. kola u skupinama A, B, C i D igraju se u srijedu.

Kopirati
Drag cursor here to close