Pojačanje Plemića

Juranović: Došao sam iz druge lige, ali znam što je prvoligaški nogomet

Dojučerašnji veznjak Dubrave Dragan Juranović nametnuo se kao jedno od većih pojačanja Zrinjskog ove zime.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2021. u 11:51 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svojoj posljednjoj utakmici pred nastavak prvenstva Zrinjski je s 1:0 svladao Olimpik i to iz jedanaesterca. Realizirao ga je Nemanja Bilbija, a izborio Dragan Juranović, hrvatski veznjak koji se sve više nameće kao glavni igrač Zrinjskog u ovim pripremnim utakmicama.

"Odigrali smo dva različita poluvremena, u prvom smo bili nekako rezerviraniji, ali dogovorili smo u poluvremenu da u drugi dio uđemo agresivnije i to se isplatilo. Postigli smo pogodak, a mogli smo još koji. Ipak, to su sve samo pripremne utakmice, a jedva čekamo da pođe ono pravo", kaže Juranović za Sportske novosti.

26-godišnji Juranović bio je jedno od prvih pojačanja Zrinjskog u ovoj zimskoj pauzi. Plemići su tijekom te pauze doveli deset novih igrača, a iako i sam mlad, Juranović je najstariji od svih. Došao je iz hrvatskog drugoligaša Dubrave i samo ta činjenica, da je iz druge lige, izazvala je podozrivost kod navijača.

No, vrlo brzo Juranović je sve uvjerio da se ni u kom slučaju ne radi o drugorazrednom igraču. Novi trener Zrinjskog Sergej Jakirović to je očito znao i Zrinjski je za relativno male novce iz druge lige doveo prvoligaškog igrača.

"Istina da sam došao u Mostar iz druge lige, ali jednu polusezonu sam proveo u Rudešu, koji je tada bio član HNL-a, tako da znam što je prvoligaški nogomet. S tim se uopće ne zamaram, a što se tiče Zrinjskog, u ovih mjesec dana dojmovi su savršeni, primljen sam izvrsno i stvara se jako dobra klapa. To će se uskoro vidjeti i na terenu", dodao je Juranović.

Kod Jakirovića ovaj Zagrepčanin češće igra na krilu i to češće desnom.

"Naviknuo sam igrati na lijevom krilu, možda mi to bolje odgovara, ali dobro se snalazim i na desnom. Nije mi problem igrati bilo koju poziciju, gdje god me trener želi, bitno je da uvijek dajem najbolje što mogu", zaključio je Juranović za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close