Musa zadovoljan

Juniori odradili mini pripreme

"Neki koji prije nisu dobivali poziv su skrenuli pozornost na sebe i mogu očekivati da i u budućnosti budu dio reprezentacije", kaže izbornik bh. juniora Slaven Musa
Sport / Nogomet | 31. 01. 2019. u 22:59 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vremenski uvjeti svakako im nisu išli na ruku, nekolicina igrača je nedostajala jer ovo nije bio službeni FIFA-in termin, ali Slaven Musa, izbornik bh. juniora je više nego zadovoljan.
 
U razdoblju od nedjelje do četvrtka odrađeno je ukupno sedam treninga. Musa je polovinom prošle godine preuzeo juniorsku selekciju koja nije uspjela proći prvi krug kvalifikacija za Euro 2019. U jakoj konkurenciji, bh juniori su poraženi od Republike Irske i Nizozemske, dok su jedinu pobjedu ostvarili kontra Farskih Otoka.
 
Naredni kvalifikacijski turnir za sljedeće Europsko prvenstvo 2020. godine počinje u studenom. Domaćin je Makedonija, pored BiH tu su još Englezi i Luksemburžani.
 
U ovom društvu BiH bi trebala dohvatiti jedno od dva mjesta koja vode u Elitni krug kvalifikacija. Polovinom prosinca prošle godine, na turniru u Medulinu izabranici Slavena Muse su upisali dvije pobjede i jedan poraz.

"Iako nam vremenski uvjeti nisu uvijek išli na ruku uspjeli smo da odradimo sve što smo zamislili. Zadovoljni smo i radom i ponašanjem igrača. Pored momaka iz domaćih takmičenja, bilo je tu dosta igrača koji igraju u inostranstvu. Stekli smo uvid u njihove kvalitete i ima u ovoj grupi uistinu zanimljivih igrača. Neki koji prije nisu dobivali poziv su skrenuli pozornost na sebe i mogu očekivati da i u budućnosti budu dio reprezentacije. Kad sve sumiramo, možemo reći da je kamp bio uspješan i da smo odradili dobar posao u Čitluku", kaže Musa. koji nije mogao računati na sve igrače. Nije bilo Dragana Matkovića, Elmina Herića, Ferida Bačevca i Edina Ramića, pa su dodatne pozive dobili Amer Hebibović i Din Kulović.

"Naravno u ovakvim kampovima želite isprobati što je više igrača kako iz domaćeg prvenstva tako i iz inozemstva. Polako slažemo izbor, jedan dobar dio igrača smo već imali na raspolaganju u Medulinu, sada je tu bilo nešto novih imena. Prvi naredni termin bi trebao biti onaj u ožujku, tražimo protivnika za dvije utakmice. U četvrtom mjesecu igramo sa Srbijom u Srbiji, u petom dvije utakmice s Crnom Gorom, a onda u lipnju ponovo organiziramo okupljanje i kamp. Do početka kvalifikacija imamo i prijateljske utakmice s Albanijom i Slovačkom", zaključio je Musa.
Kopirati
Drag cursor here to close