'Stroj za pogotke'

Junior Širokog Brijega na probi u Nürnbergu

Sport / Nogomet | 16. 11. 2016. u 08:37 I.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stipe Jurić, junior Širokog Brijega i uvjerljivo najbolji strijelac juniorske Premijer lige BiH, mogao bi karijeru nastaviti u redovima njemačkog drugoligaša Nürnberga. Naime, ovaj sedamnaestogodišnjak iz Jošanice kod Tomislavgrada i juniorski reprezentativac BiH boravi na probi u redovima deveterostrukog prvaka njemačke Bundeslige.

Iako su njegove igre već duže razdoblje pratili skauti HSV-a, 1860 Münchena, Greuther Fürtha i FC Südtirola, Jurić se, kako je za Fenix magazin potvrdio njegov menadžer Stefan Spiessl, odlučio za ovaj slavni njemački klub iz sjevernog dijela Bavarske.

„Već se javilo nekoliko klubova koji su pogledali moje utakmice i pokazali interes za mene. Sretan sam što su moj rad i trud prepoznali skauti ovako renomiranih klubova. Na kraju sam se odlučio za Nürnberg i dat ću sve od sebe kako bi zadovoljio struku“, rekao je za Bljesak.info ovaj talentirani napadač.



Proći na probi u klubu čije su boje u svojim karijerama branili Robert Kovač, Uli Hoeneß, Ilkay Gündogan, Josip Drmić, Cacau ili Leon Benko bio bi mu najbolji poklon za 18. rođendan koji će napuniti u subotu 19. studenoga.

„Došao sam ovdje dati sve od sebe i pokazati što mogu. Uz Božju pomoć se nadam kako ću zadovoljiti ljude u klubu i ostati ovdje napredovati kao igrač i potpisati profesionalni ugovor“, dodao je.

Mladog Jurića krasi precizan udarac i razvijen osjećaj za gol, u dvanaest utakmica juniorske Premijer lige BiH postigao je 18 pogodaka, pa ga zbog toga u sportskim kuloarima u Širokom Brijegu i Tomislavgradu nazivaju „stroj za pogotke“ iz Jošanice.

Kopirati
Drag cursor here to close