Kloppov rekord

Jürgen Klopp: Rekord? Koga je briga, bitni su samo bodovi!

Njemački stručnjak također je postao drugi najbrži u povijesti lige, Jose Mourinho je stotinu pobjeda ostvario nakon 142 utakmice.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2019. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS Diario /  Jürgen Klopp

Merseyside derbi ponudio je sjajan nogomet i efikasnost Liverpoola i novi težak poraz Evertona koji je sada u zoni ispadanja, a trener Marco Silva broji posljednje dane na klupi.

I ova večer pripala je Jürgenu Kloppu i njegovim Redsima koji su pobjedom nad gradskim rivalima odigrali 32. utakmicu zaredom bez poraza u Premier ligi što je novi klupski rekord.

Ujedno je Klopp postao 'najbrži' trener u povijesti kluba koji je ostvario stotinu pobjeda, trebalo mu je 159 utakmica kako bi došao do te brojke. Iza sebe je ostavio Kennyja Dalglisha (167 utakmica).

Njemački stručnjak također je postao drugi najbrži u povijesti lige, Jose Mourinho je stotinu pobjeda ostvario nakon 142 utakmice.

Ipake, za očekivati jest kako će obojicu uskoro prestići Pep Guardiola koji je trenutno na 97 pobjeda u 129 utakmica.

Nakon rekordne večeri na Anfieldu, Klopp je bio zadovoljan rekordom, ali i puno bitnijim stvarima.

'Lijepo je rušiti rekorde, ali mene zanimaju samo bodovi. Od tih stotinu pobjeda jedino je bitno što smo osvojili 300 bodova, trenutno smo na vrhu i moramo nastaviti pobjeđivati,' kazao je trener Redsa.

Težak period utakmica za Liverpool nastavlja se predstojećeg vikenda kada će gostovati kod Bournemoutha.

Liverpool je na vrhu s 43 boda, osam više od Leicestera, Manchester City zaostaje jedanaest bodova. Nevjerojatno, ali istinito, Everton je 18. s tek 14 bodova. Lošiji su samo Norwich i Watford.

 

Kopirati
Drag cursor here to close