Stiglo objašnjenje

Jozo je odbio BiH jer ipak voli Hrvatsku

''Izabrao je Bosnu i Hercegovinu jer je smatrao da će ondje imati veće šanse, ali osjećao je da to nije pošteno prema toj zemlji, jer njemu je u srcu Hrvatska'', rekao je trener Celtica.
Sport / Nogomet | 17. 03. 2018. u 23:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jozo Šimunović šokirao je nogometnu javnost u BiH otkazavši dolazak novom izborniku Robertu Prosinečkom.

I dok se čekalo objašnjenje toga poteza od samog igrača ili od saveza, pozadinu priče ispričao je Celticov trener Brendan Rodgers.

"Jozo mi rekao što misli o svemu, jednostavno je... Izabrao je Bosnu i Hercegovinu jer je smatrao da će ondje imati veće šanse, ali osjećao je da to nije pošteno prema toj zemlji, jer njemu je u srcu Hrvatska. Vjerojatno je procijenio da bi uzeo mjesto nekom drugom igraču koji bi zaista želio igrati za BiH'', rekao je Rodgers, prenosi Goal.com.

"Ispao je hrabar. Mnogi bi igrači u njegovoj poziciji odbili nazvati izbornika, tražili bi da to napravi trener, ali Jozo nije tako postupio'', dodao je. 

Šimunović je rođen u Zagrebu i nastupao je za sve omladinske selekcije Hrvatske, ali poziv u A vrstu nije dočekao, pa se, razočaran, priklonio zmajevima. Za koje, međutim, također nikad nije zaigrao...

"Sad razmišljam o igračima koji su iznijeli kvalifikacije, ali Jozo igra u Celticu, dobar je i u budućnsoti zašto ne", rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Kopirati
Drag cursor here to close