Protiv homofobije

Josip Brekalo nije sretan zbog kapetanske trake duginih boja

"Ako netko ima takva uvjerenja, to mi je OK, ali to je isključivo njegova osobna stvar. Ali jedan poseban simbol koji izražava stav drugih i drugačijih ljudi, ja ne želim nositi", kazao je Brekalo
Sport / Nogomet | 26. 08. 2018. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački bundesligaš Wolfsburg kreirao je za sve kapetane svojih nogometnih momčadi jedinstvenu kapetansku vrpcu u duginim bojama, šaljući na taj način potporu svima koji se bore za prava homoseksualaca, ali i protiv bilo kakve diskriminacije općenito.

Međutim, čini se kako nisu svi igrači ovog tima oduševljeni takvom kapetanskom vrpcom, a jedan od onih koji je reagirao je i mladi hrvatski reprezentativac Josip Brekalo.

"Moram kazati kako ne mogu u potpunosti stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam strogo vjerski odgojen. Ako netko ima takva uvjerenja, to mi je OK, ali to je isključivo njegova osobna stvar. Ali jedan poseban simbol koji izražava stav drugih i drugačijih ljudi, ja ne želim nositi", kazao je Brekalo, prenosi Bild.

Brekalo za sada ne mora brinuti kako će morati nositi vrpcu duginih boja, jer je daleko od pozicije kapetana. Ipak, njegov katolički odgoj je nešto što bi, sukladno principu kluba, također trebalo uvažavati.

Kopirati
Drag cursor here to close