Ante opet u igri za ManU?

José Mourinho traži pojačanja: Rebića strana ipak moguća u Manchesteru?

U kontekstu mogućih novih napadača, ponovno se spominje hrvatski reprezentativac Ante Rebić, kojega je Mourinho (navodno) ljetos procijenio nedovoljno dobrim za Manchester United. Tu su i Victor Moses (FC Chelsea) i Cengiz Ünder (Roma).
Sport / Nogomet | 31. 10. 2018. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

José Mourinho je od ljeta 2016. godine trener Manchester Uniteda, ali u prethodne dvije sezone nije uspio ovaj slavni klub dovesti na sami vrh svjetskog nogometa.

ManU je najvrjedniji nogometni klub i njemu novca u pravilu nikad ne nedostaje. Stoga nije nikakvo čudo što su Mourinhu šefovi odobrili 100 milijuna funti (oko 220 milijuna KM) kako bi ove zime doveo nova, željena pojačanja, piše Guardian.

Britanski mediji pisali su kako je ovoga ljeta "The Special One" bio bijesan zbog odluke glavnih ljudi iz kluba da mu uskrate dovođenje nekih igrača. Sada pišu kako je glavni boss Ed Woodward ovih dana pozvao Mourinha na razgovor s ciljem razrade plana dovođenja pojačanja.

Na samome vrhu prioriteta je dovođenje jednog kvalitetnog središnjeg braniča. Ljetos su se spominjala imena kao što su Raphael Varane (25, Real Madrid), Harry Maguire (25, Leicester City), Jérôme Boateng (30, FC Bayern) i Toby Alderweireld (29, Tottenham) , ali su oni ipak svi ostali u svojim klubovima.

Maguire i Varane i dalje ostaju kandidati za United, ali se spominju i Nathan Ake (23, AFC Bournemouth), Nikola Milenkovic (21, AC Fiorentina), kao i veliki turski talent Ozan Kabak (18, Galatasaray).

Osim toga, Mourinho je u potrazi i za osvježenjima u napadačkom redu. Očito je da u ovoj sezoni Romelu Lukaku (četiri pogotka u 14 utakmica) i Marcus Rashford (jedan gol u deset nastupa) nisu najproduktivniji napadači u Engleskoj. Jedini koji se dobro drži je Anthony Martial, koji se u sedam nastupa četiri puta upisao u strijelce, pri čemu je njegov pogodak protiv Newcastlea bio posebno vrijedan.

U kontekstu mogućih novih napadača, ponovno se spominje hrvatski reprezentativac Ante Rebić, kojega je Mourinho (navodno) ljetos procijenio nedovoljno dobrim za Manchester United. Tu su i Victor Moses (FC Chelsea) i Cengiz Ünder (Roma).

Mirror piše kako se Manchester United zagrijao i za Jadona Sancha, koji je ove sezone visoko uzletio u Borussiji Dortmund. Međutim, mlada zvijezda, bivši igrač gradskog rivala Manchester Cityja, nedavno je produžio ugovor s Borussijom do 2022., uz trostruko veću plaću.

Realno, veliko je pitanje mogu li Rebić, Sancho, Moses ili pak Ünder svojim dolaskom uistinu pojačati Manchester United?

Kopirati
Drag cursor here to close