Rođeni spremni

Još samo devedeset minuta

Velež je svoje napravio, završio posao i ostala je još samo jedna utakmica koja će iz kuta mostarskog kluba biti revijalnoj karaktera.
Sport / Nogomet | 01. 06. 2019. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama 30.kola službeno će danas biti spuštena zavjesa na još jednu sezonu u Prvoj ligi FBiH.

Velež je svoje napravio, završio posao i ostala je još samo jedna utakmica koja će iz kuta mostarskog kluba biti revijalnoj karaktera.

Utakmica protiv Igmana iz Konjica koja privlači ogromnu pažnju, kako navijača, medija, ljubitelja nogometa.

Utakmica kojom će Velež zaključiti još jedno razbolje boravka u nižem rangu natjecanja. Razdoblje koji je počeo 6. rujna 2016. godine utakmicom na Piroti protiv Travnika. Od te utakmice do danas prošlo je puno, tri sezone, Velež je odigrao 89 utakmica dok je momčad na terenu provela 8010 minuta.

Bilo je uspona, padova, posebno teška situacija je bila u sezoni 2016/17. Jer Velež se mučio, još uvijek situacija u samom klubu nije bila sređena, sa skromnih igračkim kadrom glavni cilj je bio izbjeći najgore.

Već u narednoj sezoni se počelo pričati o povratku u Premijer ligu, momčad je u nekoliko navrata ulazila u serije koje su budile nadu kod navijača, ali je ipak sredinom iste postalo jasno kako će na povratak pričekati.

Prije početka ove želja ljudi u klubu bila je nametnuti se od prvog kola, na terenu dati do znanja da je Velež najozbiljniji kandidat za prvo mjesto.

Sedam bodova prednosti koje je imao Velež na kraju jesenjeg dijela pokazala se na kraju prevelikim zalogajem za glavnog konkurenta, sarajevski Olimpik. Proljeće je bilo burno, Olimpik je pojačavao pritisak, ali Velež je izdržao. Napravio je veliku seriju od osam uzastopnih pobjeda pa je ostalo još ovih današnjih devedeset minuta protiv Igmana za kraj i početak velikog slavlja.

Kraj jedne ali i početak nove priče kroz koju bi se Rođeni u narednom razdoblju morali izgraditi kao čvrst i stabilan premijerligaš.

Kopirati
Drag cursor here to close