Zadnje kolo jeseni

Još malo pa gotovo: Premijer liga ide na novi prekid, ovaj put planirani

Premijer liga možda nije najkvalitetnija liga u regiji, iako je kvalitetom prilično napredovala, ali je definitivno jedna od najzanimljivijih.
Sport / Nogomet | 07. 12. 2020. u 16:24 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako izuzmemo Sarajevo, koje je postalo svijet za sebe, svi ostali, od drugoplasiranog Željezničara do šestoplasiranog Veleža, imaju realne izglede da se domognu europskih pozicija. Uoči 19. kola, posljednjeg u ovoj godini, definitivno je postalo jasno da će Sarajevo kao jesenski prvak u proljeće ući kao prvo.

Željezničar će biti drugi, a samo je pitanje kakav će biti poredak u drugoj polovici gornjeg doma. Najlakši posao na papiru ima Velež, koji dočekuje Mladost, Borac ide na noge Tuzla Cityju, a hercegovački derbi igraju Zrinjski i Široki. 

Od zadnjeg hercegovačkog derbija prošlo je samo mjesec dana, budući da je to bila zaostala utakmica, ali u odnosu na taj susret, i pobjedu Zrinjskog 2:1, Širokobriježani su posve druga ekipa. 

Momčad Tonija Karačića dobila je tri od četiri zadnje utakmice, a prosjek postignutih golova u te četiri utakmice je čudesnih tri gola po utakmici! 

Zanimljivo, zadnji put kada su ove dvije momčadi igrale na Pecari, sezona je nekoliko dana poslije naprasno prekinuta. I sada će biti prekid, ali onaj "planirani" zimski "raspust", a s obzirom da je Premijer liga uspjela "izgurati" čitavu jesensku polusezonu, uspjeh je Saveza ali i svih klubova.

Kopirati
Drag cursor here to close