FC Bayern

Još jedna povijesna utakmica Bavaraca: Pretiču HSV na vječitoj listi Bundeslige

Utakmica s Eintrachtom bit će ukupno 1867. za Bayern u Bundesligi, čime na vječitoj listi prolaze Hamburger SV (1866). Samo je Werder Bremen (1891 utakmica u Bundesligi) ispred FC Bayerna po ovom rangiranju.
Sport / Nogomet | 22. 05. 2020. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Igrači Bayerna igraju u subotu s Eintrachtom u okviru 27. kola Bundeslige

FC Bayern je u posljednjih dvanaest utakmica Bundeslige ubilježio jedanaest pobjeda i jedan remi.

Nemaju Bavarci dobra sjećanja na dvoboj s Eintrachtom u prvoj polovici sezone, međutim, trener Hansi Flick pred novi susret s timom iz Frankfurta ne želi razmišljati o eventualnoj osveti za visokih 1:5.

Upravo je taj debakl Bavaraca bio prekretnica, odnosno prvo je Niku Kovača stajao trenerskog posla, a za Flicka je to značilo preuzimanje relativno zbunjene momčadi.

Inače, utakmica s Eintrachtom bit će ukupno 1867. za Bayern u Bundesligi, čime na vječitoj listi prolaze Hamburger SV (1866).

Samo je Werder Bremen (1891 utakmica u Bundesligi) ispred FC Bayerna po ovom rangiranju.

Bayern je dosad ubilježio 1112 pobjeda, 409 remija i 345 poraza u nacionalnom prvenstvu Njemačke (3745 bodova).

Druga po broju bodova je Borussia Dortmund (2860), ali BVB ima manje odigranih utakmica (1790) od Werdera.

Bremenski bundesligaš je iz rekordnog broja prvoligaških nastupa uspio osvojiti 2842 boda (789 pobjeda, 475 remija i 627 poraza).

Iza ovih troje velikana slijede HSV, Stuttgart, Borussia M'Gladbach, FC Schalke 04, FC Köln, Eintracht Frankfurt i na desetoj poziciji vječite liste je Bayer 04 Leverkusen.

Zanimljivo je da se jedan od najuspješnijih njemačkih klubova u Bundesligi, FC Kaiserslautern (11. na vječitoj ljestvici s 1492 utakmice), trenutačno natječe u trećoj ligi.

Jednaka sudbina zadesila je i neke druge velikane iz Top 20 (Eintracht Braunschweig i Karlsruher SC).

Karlsruher SC se prošle sezone uspio vratiti u Zweitu, ali je trenutačno tamo na pretposljednjem mjestu, dok je Braunschweig 'zacementiran' u trećem nogometnom razredu.

Kopirati
Drag cursor here to close