Sindrom Borne Sose

Još jedan igrač mijenja reprezentaciju pred EURO, napušta svjetske prvake

Španjolski nogometni savez već je predao papire i čeka konačno odobrenje FIFA-e, što znači da bi Laporte već ovoga ljeta mogao zaigrati za nogometnu reprezentaciju Španjolske.
Sport / Nogomet | 11. 05. 2021. u 22:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branič Manchester Cityja Aymeric Laporte trebao bi zaigrati za španjolsku umjesto za francusku nogometnu reprezentaciju na Euro 2020, javljaju engleski i španjolski mediji.

26-godišnji branič Cityja nastupao je za sve mlađe kategorije Francuske, ali do sada još uvijek nije upisao nastup za seniorsku vrstu, tako da ne postoji formalna prepreka njegovom odlasku u drugu reprezentaciju.

Španjolski nogometni savez već je predao papire i čeka konačno odobrenje FIFA-e, što znači da bi Laporte već ovoga ljeta mogao zaigrati za nogometnu reprezentaciju Španjolske.

Iako je rođen na jugozapadu Francuske, Laporte ima dvojno državljanstvo, španjolsko i francusko, i baskijsko podrijetlo preko pradjeda i prabake.

Laporte se kao 16-godišnjak pridružio ponosu Baskije, Athletic Bilbau, za kojeg je nastupao šest godina prije nego što je prešao u City 2018. godine.

Već 2015. godine Laporte je otkrio novinarima da je spreman nastupati za španjolsku izabranu vrstu, ukoliko ga Francuska ne pozove za EURO 2016.

I dok je trajalo premišljanje, jer nije igrao na Euru, nešto kasnije pozvan je u seniorsku vrstu Francuske u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji protiv Bugarske i Nizozemske. Međutim, tada nije upisao ni minute u dresu A reprezentacije.

"Razgovarao sam s izbornikom o povratku u reprezentaciju, pokušavam svima pokazati da imam dovoljno kvalitete za reprezentaciju Francuske", rekao je Laporte 2020. godine.

A čini se kako do mjesta u reprezentaciji nije mogao doći zbog snažne konkurencije u posljednjoj liniji.

Izbornik Francuske Didier Deschamps tako je na raspolagnaju imao Raphaela Varanea, Samuela Umtitija, Adila Ramija, Dayota Upamecana, Lucasa Hernandeza, Presnela Kimpembea i Kurta Zoumu.

U sličnoj situaciji bio je i branič minhenskog Bayerna Lucas Hernandez koji je odrastao u Španjolskoj, ali je na kraju ipak odabrao dres francuske nogometne reprezentacije i afirmirao se na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Aymeric Laporte pokušat će sada napraviti proboj u suprotnome smjeru.

Kopirati
Drag cursor here to close