Ništa ne ide ako nemaš jednog Čovića

Još jedan Hrvat na trenerskoj klupi u Bundesligi: Čović preuzima Herthu BSC?

Kao što pišu njemački mediji, nakon više od četiri godine klupu Herthe na ljeto napušta trener Pal Dardai, a trener drugog tima Ante Čović trebao bi biti unaprijeđen...
Sport / Nogomet | 08. 05. 2019. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski trener Ante Čović, koji radi kao trener U-23 momčadi Herthe, prvi je favorit za novog trenera Herthe BSC.

Kao što pišu njemački mediji, nakon više od četiri godine klupu Herthe na ljeto napušta trener Pal Dardai. Stoga su se berlinski plavo-bijeli, kao i Schalke iz Gelsenkirchena, Stuttgart te povratnik u prvu ligu 1.FC Köln, dali u potragu za novim trenerom za iduću sezonu.

Iako je kao kandidat spominjan i Bruno Labbadia, najizglednije šanse za prvog trenera Herthe BSC dosad je imao David Wagner. Međutim, po svemu sudeći Wagner će ipak završiti na klupi Schalkea, Hertha će najvjerojatnije posegnuti za rješenjem iz vlastitog dvorišta. Tako je nekad bilo i s Dardaiem koji je prije nego je postao trenerom prve momčadi Herthe trenirao njene mlade uzraste, piše berlinski Tag24.

Bivši profesionalac Herthe i dugogodišnji trener mladih uzrasta, 43-godišnji Ante Čović, stoga je najozbiljniji konkurent za klupu berlinskog prvoligaša. Pogotovu je to jasno nakon što je Čović neizravno dobio podršku jednog od glavnih ljudi Herthe, direktor kluba Michaela Preetza, koji je kazao kako Hertha želi trenera koji razumije klupski DNK.

U klubu se nisu željeli službeno očitovati, a sam Ante Čović o tome je šturo rekao: "Nemam ništa za reći o tome".

Međutim, navijači Herthe na društvenim mrežama već se raduju dolasku Čovića za trenera prvog tima.

Čović je rođen u Berlinu 1975. godine. Nogometnu školu prolazio je u splitskom Hajduku od 1988 do 1994. godine. Nosio je i dres reprezentacije Hrvatske, doduše samo one mlađih uzrasta, od U-18 do U-21. Profesionalnu karijeru je po povratku u Njemačku gradio u Herthi BSC, Bochumu i Saarbrueckenu.

Kopirati
Drag cursor here to close