Azijski kup

Jordan prvi izborio prolaz dalje

Jordan je pomalo neočekivano prva reprezentacija koja je izborila plasman u nokaut fazu natjecanja.
Sport / Nogomet | 11. 01. 2019. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet dana nakon početka turnira, na Azijskom kupu odigrane su u prve utakmice drugog kola.

Jordan je pomalo neočekivano prva reprezentacija koja je izborila plasman u nokaut fazu natjecanja. Na krilima iznenađujućeg trijumfa protiv Australije, Jordan je stigao do sigurne pobjede nas Sirijom 2:0. Posao je bio obavljen već u prvom poluvremenu.

Musa Al-Taamari je postigao prvi gol za 1:0 u 26.minuti. Kod prvog gola Jordana ostala je dilema, je li Yusef Al Rawashdeh baš asistirao Al-Taamariju ili ga jednostavno samo napucao. Drugi gol je bio plod uigrane kombinacije nakon kornera. Sada je Musa Al-Taamari centrirao, a gol glavom zabio Tareq Khattab.

Ovo je za Jordan četvrti nastup u završnici Azijskog kupa, dva puta su igrali četvrtfinale, posljednji put su ostali u skupini. Vital Borkelmans kojeg ljubitelji nogometa pamte kao nekada odličnog igrača Club Bruggea je do dolaska na Azijski kup ostvario s ovom reprezentacijom samo jednu pobjedu i to protiv Indije, dok je solidan dojam Jordan ostavio u susretima s Albanijom i Saudijskoj Arabijom, odnosno Hrvatskom. I dok Belgijanac uživa u odličnim rezultatima, njegov kolega Nijemac Bernd Stange koji je skoro Siriju doveo na Svjetsko prvenstvo, nakon drugog poraza mora potražiti novi posao.



Tajlanđani su uspjeli napraviti pozitivni šok smjenom izbornika Rajevca. U susretu protiv Bahraina s klupe ih je vodio Sirisak Yodyardthai. Trenutak odluke se dogodio u 58 minuti, kada se nakon ubacivanja Tristan Do odlično reagirao Chanathip Songkrasin. Mogao je Tajland slaviti i uvjerljivije ali su njegovi igrači propustili nekoliko dobrih prilika posebno u drugom dijelu.



Samo zahvaljujući raspoloženom golmanu Khalidu Essi kojeg smo upoznali ne tako davno na Svjetskom klupskom prvenstvu, domaćin je ostao u igri za drugi krug. Indija je još jednom pokazala da se radi o kvalitetnoj reprezentacijom čiji su igrači u prvih pola sata igre propustili velike prilike posebno Muhammed Kuruniya, i njihova velika zvijezda Sunil Chhetri, što je kaznio na drugoj strani Khalfan Mubarak. Ista stvar se dogodila u drugom poluvremenu. Opet su Indijci propuštali šanse, pogađali okvir gola, ali je domaća repretentacija tri minute prije kraja preko Ali Ahmed Mabkhouta ovjerila pobjedu.

Kopirati
Drag cursor here to close