Jumpman

Jordan Brand: PSG će u Ligi prvaka nositi novu opremu i zaraditi 200 milijuna

Ovaj posao donijet će PSG-u 200 milijuna eura u naredne tri godine, a bit će to prvi put da Jordan Brand odijeva neki nogometni klub. Najbolji košarkaš svih vremena sa svojom je markom do sada bio prisutan u košarci i footballu
Sport / Nogomet | 14. 09. 2018. u 11:43 Bljesak.info
Kopirati

Paris Saint-Germain je zaključio novi veliki posao s proizvođačem sportske opreme Nikeom, a novost je u tome da će PSG u tri naredne sezone Lige prvaka koristiti odjeću i obuću Jordan Brand, košarkaške legende Michaela Jordana.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jumpman-logo, koji je u modnome svijetu već kultni, na svojim će dresovima nositi Neymar, Kylian Mbappé i druge zvijezde pariškog kluba, čime počinje nova era suradnje s kompanijom Nike.

Ovaj posao donijet će PSG-u 200 milijuna eura u naredne tri godine, a bit će to prvi put da Jordan Brand odijeva neki nogometni klub. Najbolji košarkaš svih vremena sa svojom je markom do sada bio prisutan u košarci (primjerice, francuska reprezentacija) i američkom footballu (University of Michigan i drugi).

Jordan Brand je dio Nikea, najveće svjetske korporacije za proizvodnju sportske opreme, a obje strane u ovom poslu računaju da će dresovi, obuća, kape, trenirke i druga oprema s imenima i brojevima PSG-a biti zanimljiva i onima koji nisu nužno štovatelji ovog pariškog kluba.

Ovaj ugovor s Jordan Brandom pomoći će PSG-u također u zadovoljavanju kriterija fair playa, koji je bio narušen nakon što je predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi prošloga ljeta doveo Neymara (222 milijuna) i Mbappéa (180 milijuna eura).

"Uvijek sam govorio kako se nitko ne treba brinuti, jer će naši prihodi i dalje rasti", izjavio je Al-Khelaifi tim povodom.

I dok se gazda raduje financijskoj sigurnosti, igrači će zasigurno imati i dobar osjećaj u novoj opremi, čijem se dizajnu i eleganciji uistinu nema što dodati.

"Za mene ova marka znači magiju. Ona ide savršeno uz PSG i Ligu prvaka. Ali, ujedno je i velika odgovornost nositi na grudima Jordans Namen znak", kazao je Neymar.

I sam Michael Jordan oglasio se povodom ovog važnog posla.

"I PSG i Jordan Brand znače sport i stil. S Jumpmanom na grudima zajednički činimo jednu strastvenu zajednicu", kazao je Jordan.

Kopirati