Mama, hoću kući!

Joao Felix: Tek sad vidim koliko sam bio sretan u Benfici!

Prelaskom u Atletico, preuzeo je veliki pritisak očekivanja, a koliko mu je teško svjedoči njegova težnja za povratkom u matični klub Benficu.
Sport / Nogomet | 07. 01. 2020. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Joao Felix ( Atlético Madrid)

"Tek sad vidim koliko sam bio sretan u Benfici", izjavio je mladi portugalski talent Joao Felix (20) u razgovoru za BenficaPlay.

Joao Felix je prošloga ljeta prešao u Atlético Madrid, uz odštetu od 126 milijuna eura, ali je vrlo brzo primijetio koliko je teško doći u klub s najvećim očekivanjima od igrača kojeg nazivaju nasljednikom Cristiana Ronalda.

"Moj plan je jednoga dana se vratiti u Benficu, kako bih ostavio traga", kaže nadareni nogometaš kojeg ugovor s Atleticom veže do 2026. godine.

Dobitnik nagrade Golden-Boy-Award za 2019. godinu ove je sezone u madridskom klubu upisao 15 prvenstvenih utakmica, uz dva pogotka.

Radi usporedbe, u debitantskoj sezoni za Benficu 2018. godine nastupio je u 43 utakmice i postigao 20 golova.

Prelaskom u Atletico, preuzeo je veliki pritisak očekivanja, a koliko mu je teško svjedoči njegova težnja za povratkom u matični klub.

Ipak, ni u Benfici nije sve bilo med i mlijeko, posebice u početku. Rasteretio se tek kad je postigao hat trick u Europa League utakmici protiv Eintrachta (4:1).

"Nakon trećeg pogotka sam zaplakao. Čitav je teret tada pao s mene. Dva dana prije toga čuo sam u garderobi komentare koji mi se nisu dopali. Otišao sam do toaleta i plakao. Ali, nakon što sam postigao hat trick, oslobodio sam se i onda sam dao sve od sebe", ispričao je Felix.

Osim te za njega značajne utakmice protiv Frankfurta, sjeća se i svog povratka u Porto, iz kojeg je zapravo i prešao u Benficu 2015. godine.

Bilo je to u svibnju 2019., a Benfica je njegovim pogotkom za izjednačenje osjetila trenutak za veliki preokret i na koncu pobijedila velikog rivala s 2:1.

"Arogantno sam proslavio svoj pogodak. Gledao sam u njihova lica. Bio je to za mene poseban osjećaj, moj veliki trenutak", kaže ovaj mladi nogometaš, aludirajući na komentare svojih ranijih suigrača koji nisu odobravali njegov prelazak u Benficu.

Video: Joao Felix - Skills & Goals 2019/2020 HD

 

Kopirati
Drag cursor here to close