Uoči meča sa Slovačkom

Jedvaj: Mi smo Hrvatska, svi jedva čekamo utakmicu!

"Ostalo je još par dana do utakmice. Jučer smo obavili prvi ozbiljniji trening. Jedva čekamo utakmicu. Ulazimo bez nekog većeg presinga, u svlačionici znamo što možemo", izjavio je Tin Jedvaj.
Sport / Nogomet | 14. 11. 2019. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Hina / Tin Jedvaj

Hrvatska nogometna reprezentacija utakmicom protiv Slovačke u subotu zaključit će kvalifikacije za Euro 2020.

Bod protiv Slovačke potvrdio bi plasman Vatrenih na europsku smotru. Dalićevi izabranici sada imaju 14 bodova, a trećeplasirani Slovaci 10 i remijem bi ostvarili primarnu misiju. Ipak, s obzirom na brojne ozljede i potpuno okrnjenu zadnju liniju, u ovu utakmicu mora se ući s maksimalnim oprezom.

Uoči presice prije utakmice sa Slovačkom s novinarima su se u srijedu u mix zoni družili mladi hrvatski reprezentativci Tin Jedvaj i Josip Brekalo.

"Ostalo je još par dana do utakmice. Jučer smo obavili prvi ozbiljniji trening. Jedva čekamo utakmicu. Ulazimo bez nekog većeg presinga, u svlačionici znamo što možemo. Kad dođem ovdje želim igrati i pomoći kako god mogu, što god izbornik Dalić odluči gdje me treba najviše. Postoji neki vanjski pritisak, svi pričaju o utakmici, mi ulazimo u susret kao da je prva, a ne zadnja utakmica. Dat ćemo sve od sebe i idemo na pobjedu", rekao je Jedvaj.

Kazao je da je na raspolaganju izborniku za bilo koji poziciju u subotu, jer, kako je rekao, bitno je stavljati interes ekipe ispred sebe, pogotovo u odlučujućim utakmicama.

Na novinarsko pitanje može li se od njega očekivati veći ofenzivni angažman, Jedvaj je rekao da on nije ofenzivni igrač i da to nikad neće biti.

"Neću sto puta probijati stranu kao Šime, to je njegov posao i u tome je najbolji. Moj zadatak je pokriti obrambeni dio i spriječiti moguće napade Slovačke", istaknuo je.

Izrazio je zadovoljstvo igranjem u Augsburgu, naglasivši kako je to ekipa puna potencijala, koja će se razvijati tijekom prvenstva, piše SportKlub.

"Važno mi je da igram u kontinuitetu kao stoper u sredini, što mi najbolje leži," naveo je.

Na pitanje o najopasnijim pojedincima kod Slovačke, Jedvaj odgovara:

"Tu je Marek Hamšik, koji je najiskusniji i ima najviše utakmica u nogama. Imaju jako dobra krila, kao i vezni red. Tu je u obrani i Milan Škrinjar, koji igra odlično u Interu. Slovačka ima jako dobru ekipu i mislim da ne treba biti mjerilo naša pobjeda 4:0 tamo. No, mi smo Hrvatska, bolji smo i kvalitetniji, ali moramo to i dokazati", zaključio je Jedvaj.

Kopirati
Drag cursor here to close