Augsburg

Jedva nešto: Tin Jedvaj iz Leverkusena prešao u Augsburg

Potvrda transfera Tina Jedvaja u Augsburg stigla je na službenoj stranici kluba čije će boje hrvatski branič braniti minimalno godinu dana.
Sport / Nogomet | 21. 08. 2019. u 07:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Tin Jedvaj (FC Augsburg)

Tin Jedvaj novi je igrač njemačkog prvoligaša Augsburga.

Hrvatski reprezentativac stiže na jednogodišnju posudbu, a oba kluba nisu izašla s financijskim detaljima ovog transfera. Vrlo vjerojatno će Augsburg imati mogućnost otkupa ugovora, ali koliko će biti potrebnio da Tina trajno učine svojim igračem i dalje nije poznato.

Potvrda ovog transfera stigla je na službenoj stranici kluba čije će boje hrvatski branič braniti minimalno godinu dana, a prilikom dolaska u novi klub kratko je izjavio:

„Na Augsburg gledam kao klub u kojem se igrači mogu odlično razviti. Kada sam razgovarao sa ljudima iz kluba uvjerili su me kako me itekako cijene te trebaju pa sam stoga iznimno sretan što ću nositi ovaj dres. Želim biti od velike pomoći u ostvarivanju naših ciljeva i jako se radujem novim izazovima“, izjavio je 23-godišnjak.

Jedvaj će se svojoj novoj momčadi priključiti danas na treningu, a nositi će dres s brojem 18.

"Presretni smo što je Tin odlučio doći u Augsburg. Unatoč njegovoj mladosti on je već jako iskusan s preko 20 nastupa za hrvatsku reprezentaciju i jako dobro poznaje Bundesligu. Njegova će snaga biti veliki plus za nas", izjavio je sportski direktor kluba Stefan Reuter.

Karijeru je Jedvaj počeo u Dinamu otkuda 2013. godine odlazi u Romu. Iz Rome 2014. najprije odlazi na jednogodišnju posudbu u Bayer s kojim onda 2015. potpisuje ugovor na pet i pol godina.

Augsburg je prošlu sezonu završio na 15. mjestu, a prvo kolo nove sezone je otvorio porazom 1-5 od Borussije.

Augsburg je doveo i švicarskog veterana Stephana Lichtsteinera, koji je godinama igrao za Juventus, a posljednju je sezonu proveo u Arsenalu. 

To uzkazuje kako je prioritet u Augsburgu jačati obranu koja je propusna poput švicarskog sira. Dolaskom Jedvaja i Lichtsteinera trebale bi se stvari promijeniti na tom planu.

Kopirati
Drag cursor here to close