Faul za zatvora

Jedanaestorica odabranih nogometaša koji su zaglavili iza rešetaka

Postoje nogometaši koji čine prvu postavu policijskih i zatvorskih dosjea. Nedavno se u španjolskim medijima pojavila ''prva momčad'' igrača koji su prvo stekli nogometno ime, a onda završili s druge strane zakona.
Sport / Nogomet | 28. 03. 2018. u 22:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo svakodnevno možemo pročitati članak o nekom od mnoštva mogućih izbora 11 nogometaša u nekoj od kategorija, a broj je kategorija praktično neograničen - treba samo pustiti mašti na volju.

Tipičnome nogometašu najvažnije je da se nađe u užem izboru svog trenera, izbornika nacionalne vrste i, ako je moguće, na nekoj godišnjoj listi najboljih.

Međutim, postoje i nogometaši koji čine prvu postavu policijskih i zatvorskih dosjea. Nedavno se u španjolskim medijima pojavila ''prva momčad'' igrača koji su prvo stekli nogometno ime, a onda završili s druge strane zakona.

Vratar: Bruno Fernandes

Osuđen je na 22 godine zatvora jer je naručio ubojstvo bivše prijateljice, majke svoga sina. Svojedobno je glasio za veliku vratarsku nadu brazilske reprezentacije. U zatvor je dospio 2010. godine, ali je prošle godine u veljači  pušten na uvjetnu slobodu, da bi u travnju bio ponovno vraćen u zatvor.

Desni bek: Serge Aurier

Osuđen je 2016. na dva mjeseca zatvora jer je jednom prilikom, vraćajući se iz noćnoga kluba, napao policajca. Bjelokošćanin je tada bio član PSG-a iz kojega je prošle godine prešao u Tottenham.

Lijevi bek: Alexis Zarate

Ovaj Argentinac osuđen je na šest i pol godina zbog silovanja.

Srednji braniči:

Ruben Semedo

Igrač Villareala nalazi se u pritvoru nakon optužbi za pokušaj ubojstva. Sudac nije dozvolio njegov izlazak uz plaćanje kaucije, nego će suđenje morati sačekati iza rešetaka. Barem za sada tako stvari stoje.

Breno Rodrigues

Brazilac je započeo dobru karijeru u Bayernu, ali je iz nekog razloga zapalio vlastitu vilu u predgrađu Münchena. Dobio je tri godine i devet mjeseci zatvora. Kaznu je izdržao dijelom u kazneno-popravnome zavodu, a dijelom kao pomoćni radnik na stadionu svoga kluba.


Veznjaci:

Adam Johnson

Ovaj engleski nogometaš osuđen je zbog seksa s maloljetnim osobama na šest godina zatvora.

Joey Barton

Odležao je 74 dana od svoje šestomjesečne zatvorske kazne koja mu je izrečena zbog nanošenja tjelesnih ozljeda.

Jordan Lečkov

Ovaj bugarski nogometaš osuđen je na dvije godine zbog zloupotrebe vlasti, jer je nakon igračke karijere obnašao dužnost gradonačelnika u svome gradu Slivenu. Profesionalna nogometna karijera bila mu je puno uspješnija od karijere političara. Igrao je, između ostaloga, za njemački HSV, kad je ovaj klub bio jedan od boljih u Europi. Bio je standardni član poznate generacije bugarskih nogometaša koji su na Svjetskom prvenstvu 1994. pokleknuli tek u polufinalu protiv Italije (1:2). Bili su tu Stoičkov, Balakov, Lečkov, Jordanov, Ivanov, Jankov, Sirakov i drugi.

Ricardo Centurion

Pokušao je podmititi jednog policajca i sada mu prijeti zatvorska kazna između jedne i šest godina. Trenutačno je član argentinskog Racing Cluba u koji se vratio iz talijanskog ligaša CFC Genoa.

Napadači:

Michele Padovano

Bivši igrač Juventusa uhvaćen je u trgovini drogom, zbog čega je dobio zatvorsku kaznu od osam godina i osam mjeseci.

Robinho

Veliki brazilski talent, koji je igrao za nekoliko poznatih europskih klubova, nedavno je osuđen na devet godina zbog sudjelovanja u masovnom silovanju 2013. godine u Milanu.

Trener: Elkin Moncada

Ovaj trener svojevremeno je otkrio kolumbijskog talenta Jamesa Rodrigueza. Osuđen je zbog pedofilije.




Kopirati
Drag cursor here to close