David Beckham

"Jedan trener mi je rekao kako nikad neću igrati za svoju zemlju"

"Pokušavao sam se u pisati u školu, akademiju, ali su mi govorili da sam premalen i da nisam dovoljno snažan - ti nikad nećeš igrati za reprezentaciju".
Sport / Nogomet | 26. 03. 2018. u 23:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno od najpoznatiji i najslavnijih engleskih nogometnih imena zasigurno je David Beckham.

Možda ovaj nogometaš nije dostigao sve ono što se od njega očekivalo, ali radi se o nogometašu čije ime i danas, godinama nakon završetka aktivne nogometne karijere, privlači sponzore i nogometne analitičare.

Beckham je igrao za  Manchester United, Real Madrid, AC Milan i Paris Saint-Germain, a nogometu je zbogom rekao 2013. godine.

"Kad sam imao dvanaest godina, jedan moj trener je rekao 'ti nikad nećeš igrati za svoju zemlju', tvrdeći da sam malen", ispričao je nogometaš koji je danas jedan od ambasadora ovog sporta.

Beckham je imao svoju viziju i svoje snove, kao i većina dječaka u njegovim godinama. Treneri ponekad znaju biti grubi, ali najgore je kad ne mogu prepoznati nečiji dar. Zbog toga mnogi talenti propadnu ili se nikad ne razviju do razine koju je njihov potencijal omogućavao.

"Pokušavao sam se upisati u školu, akademiju, ali su mi govorili da sam premalen i da nisam dovoljno snažan - ti nikad nećeš igrati za reprezentaciju".

Međutim, Beckaham poručuje djeci koja se žele baviti sportom da budu uporni, da ne dozvole nikome odvratiti ih od ostvarenja vlastitih snova.

"Trideset godina kasnije imao sam 115 nastupa za svoju zemlju, bio sam kapetan tima. Igrao sam na tri svjetska prvenstva i imao dobru karijeru", kaže jedan od najznačajnijih engleskih igrača modernoga doba.

"Dakle, moja poruka mladim ljudima je, može biti teških vremena, doći će teški trenuci, ali vjerujte u sebe, zabavite se, uživajte i samo volite igru", poručio je Beckham.

Odigravši 115 utakmica za Three Lions, Beckham je treći na vječitoj listi rekordera po broju reprezentativnih nastupa. Više od njega imaju samo legendarni vratar Peter Shilton (125) i Wayne Rooney (119).

Kopirati
Drag cursor here to close