Raymond Verheijen

Jedan od vodećih svjetskih nogometnih stručnjaka dolazi u BiH

Verheijen u Sarajevu treba boraviti od 25. do 27. ožujka ove godine
Sport / Nogomet | 06. 02. 2019. u 11:24 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Raymond Verheijen, nizozemski stručnjak koji je svojim inovativnim pristupom unio revoluciju u metode nogometnog treninga, u ožujku će održati seminar u Sarajevu.

Ekipe koje je Verheijen pripremao stizale su do završnica najvećih nogometnih natjecanja, što mu je osiguralo status jednog od najcjenjenijih profesionalaca u trenerskom svijetu, priopćeno je iz Sarajevo Footballa.

Njegova metoda rada, tj. planiranja i periodizacije nogometnog treninga, u samim je temeljima i spektakularnog uspjeha Nogometnog saveza Belgije, čija je reprezentacija dospjela u sami vrh svjetskog nogometa, istovremeno izbacujući "kao na traci" cijeli niz vrhunskih igrača koji nastupaju za najbolje svjetske klubove.

Verheijen u Sarajevu treba boraviti od 25. do 27. ožujka ove godine, gdje će za grupu od 50 trenera svih razina iz zemalja regije jugoistočne Europe održati trodnevni seminar pod nazivom "Football Periodisation".

To je posebno bitno, jer su njegove metode i filozofija podučavanja koji su oslonjeni i zasnivaju se na idejama nogometne periodizacije, već u velikoj mjeri prihvaćeni od velikog broja klubova i trenera u BiH i regiji, pa je ovo prilika za produbljivanje znanja i njihovo stručno usavršavanje.

Edukaciona platforma "Sarajevo Football", objavila je da je broj sudionika ograničen, pa će ovom događaju moći nazočiti samo 50 prvih prijavljenih učesnika. Vrijednost seminara je 460 eura.

Verheijen je bio član stručnog stožera reprezentacija na čak četiri svjetska prvenstva i četiri europska prvenstva. Na SP 2014. u Njemačkoj s Argentinom je stigao do finala, a 2002. godine s Južnom Korejom do polufinala.

Osam godina kasnije s istom reprezentacijom prošao je grupnu fazu svjetskog prvenstva. Na kontinentalnim prvenstvima dvaput je s Nizozemskom stizao među četiri najbolje reprezentacije (polufinala 2000. i 2004.) i jednom je isti uspjeh ponovio s Rusijom, 2008. godine.

Radio je i s brojnim vrhunskim klubovima kao što su Barcelona, Chelsea, Feyenoord, Manchester City, Zenit i drugi. Bayern Minhen ga je angažirao kao savjetnika za fitness trening jedne od najvećih zvijezda - Arjena Robbena.

 

Kopirati
Drag cursor here to close