Slijedi odron?

Je li uprava Barcelone počinila katastrofalnu grešku?

Posljednjih godina Barça je u prosjeku prodavala 750.000 Messijevi kompleta u klupskim buticima. U najboljim godinama rezultiralo je samo to prihodom u blagajni većim od 10 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 08. 08. 2021. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je postalo jasno da Barcelona ne može zadržati Lionela Messija zbog financijske situacije kluba i kriterija koje propisuje La Liga, postavlja se pitanje kako će se Blaugrana u budućnosti nositi s time.

"Troškovi plaća iznose 110 posto prihoda kluba. Naprosto nemamo prostora za bilo kakav potez", kazao je predsjednik Joan Laporta, obrazlažujući neminovnost činjenice da Messi odlazi.

Međutim, ako će Messijev odlazak značiti značajnu uštedu u budućim troškovima Barce, još više će se to odraziti na prihode.

Posljednjih godina Barça je u prosjeku prodavala 750.000 Messijevi kompleta u klupskim buticima. U najboljim godinama rezultiralo je samo to prihodom u blagajni većim od 10 milijuna eura.

Osim toga, postoje TV prava koja Barcelona samostalno prodaje u zemlji i inozemstvu, a bez Messija ugovori zasigurno neće biti tako dobri.

Zna li se da Messija na Instagramu prati više od 243 milijuna ljudi, svi oni ubuduće će pred očima imati simbole novog Messijeva kluba. Slično se dogodilo prilikom odlaska Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus.

Čak i na prijateljskim utakmicama, koje Barcelona igra za novac po pozivu drugih klubova, zarađivati će manje, jer u pravilu nastup Messija znači dodatni bonus i do 50 posto.

Je li menadžment Blaugrane napravio 'neprisiljenu', ali zato katastrofalnu grešku, vjerojatno ćemo jednom saznati. Ali da je njegovim odlaskom na Campu Nou zavladalo (prolazno?) 'ledeno doba', više je nego jasno.  

Kopirati
Drag cursor here to close