Barcelona vs Atlético

Jan Oblak i Marc-André Ter Stegen govore uoči velikog derbija LaLige

Vodeći timovi Primere imaju i dva najbolja vratara lige: Jana Oblaka i Marc-André Ter Stegena. U intervjuu za BarçaTV njih dvojica govore i o nekim drugim temama koja su važna za njihove karijere.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2018. u 11:51 M.B./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedjeljni susret između Barcelone i madridskog Atletica na stadionu Camp Nou španjolski mediji nazivaju majkom svih utakmica. Barem kada je u pitanju aktualna nogometna sezona u LaLigi.

Barca svome jedinom potencijalnom rivalu za naslov prvaka u ovome trenutku bježi pet bodova, a rezultat u njihovom izravnom srazu odlučit će hoće li prvenstvo postati još uzbudljivije ili će ući u ''dosadnu'' fazu Barcelonine superiornosti.

Vodeći timovi Primere imaju i dva najbolja vratara lige: Jana Oblaka i Marc-André Ter Stegena. U intervjuu za BarçaTV njih dvojica govore i o nekim drugim temama koja su važne za njihove karijere.

Koji Vam je igrač protivničke momčadi zadao najviše problema?

Ter Stegen: "Mislim da, do sada, to ipak mora biti igrač koji je moju mrežu jednom pogodio u prvoj minuti  - Fernando Torres u Copa del Rey".

Oblak: "Barça ima puno dobrih napadača, ali sigurno mogu reći da je onaj koji mi je zadao najviše problema bio Messi".

Vaša najbolja obrana u LaLiga ove sezone?

Ter Stegen: "Ona koju sam napravio protiv Villarreala. Lopta je izašla s krila i jedan od njihovih igrača ju je dodirnuo, ne sjećam se tko je to bio, ali morao sam poletjeti u svoju lijevu stranu".

Oblak: "Ne znam koja je bila najbolja. Svaka obrana koju napravite je važna, tako da ne mogu neku posebno izdvojiti, kako u karijeri, tako i ove sezone".

Tko Vam je bio junak kad ste bili dijete?

Ter Stegen: "Kad sam počinjao, tada kao vanjski igrač, moj veliki junak bio je Marcel Ketelaer, koji je igrao za Borussiju Mönchengladbach, a kad je on otišao u Hamburg, počeo sam braniti, a glavni uzor u to vrijeme bio mi je Oliver Kahn. Ne toliko zbog njegova stila igranja, nego koliko je uvijek bio motiviran i uvijek u potpunosti na terenu ".

Oblak: "Kad sam bio mali, moj prvi junak bio je moj tata, koji je također bio vratar".

Kad ne biste bili vratar, na kojoj biste poziciji željeli igrati?

Ter Stegen: "U sredini, mislim, volio bih biti veznjak, a ne napadač Kad igraš u napadu, uvijek je pod pritiskom da pogađaš protivnički gol... U sredini bih se, mislim, više osjećao kao kod kuće".

Oblak: "Napadač".

Koje su jake strane vašeg suparnika?

Ter Stegen: "On je uvijek opušten, dobro rješava sve situacije i pruža stabilnost ostatku tima. Osim toga, obrane na gol liniji su karakteristike velikog čuvara".

Oblak: "Za Barçin stil igre, Marc-André je sposoban igrati nogama i to je jedna od njegovih najboljih vratarskih kvaliteta".

Kopirati
Drag cursor here to close