Rekord je rekord

Jamie Vardy strijelac na čak osam izgubljenih ligaških utakmica

Matt Le Tissier i Charlie Austin zajednički su držali ''rekord'' postizanja golova za gubitničke momčadi na sedam utakmica u sezoni. Vardy ih je u prošlom kolu protiv Newcastle Uniteda dostigao, a sada i prestigao.
Sport / Nogomet | 15. 04. 2018. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jamie Vardy, najbolji strijelac Leicester Cityja, postavio je još jedan rekord u svojoj karijeri, ali dostignuće koje mu je pošlo za nogom u porazu protiv Burnleyja u subotu, zasigurno neće rado spominjati.

Lisice su izgubile subotnji meč 1:2, a upravo je Vardy 18 minuta prije kraja ublažio poraz, nakon što su Claretsi poveli golovima Chrisa Wooda i Kevina Longa u ranoj fazi susreta. Ovim je golom engleski reprezentativac postao strijelac u osam izgubljenih utakmica u jednoj sezoni.

Matt Le Tissier, u sezoni 199/93, i Charlie Austin tri sezone ranije, zajednički su držali ''rekord'' postizanja golova za gubitničke momčadi na sedam utakmica u sezoni. Vardy ih je u prošlom kolu protiv Newcastle Uniteda dostigao, a sada i prestigao.

Vardy je u ovoj sezoni na16 utakmica pogodio protivničku mrežu, što znači da je na listi ligaških strijelaca ispred njega samo Liverpoolov najbolji igrač Mohamed Salah (21 utakmica). Reklo bi se, na polovici utakmica njegovi su golovi bili ''utješni'' jer je Leicester gubio bodove.

Vardy je inače u ovoj sezoni zabijao  Arsenalu, Chelseaju, Liverpoolu, Manchester Cityju, Manchestert Unitedu i Tottenhamu. Do sada se u prvenstvu Engleske u tekućoj sezoni 21 put upisao u listu strijelaca.

Njegov osobni rekord da u jednoj sezoni postigne gol svakome iz društva "big six" ostat će mu ipak znatno dulje u sjećanju u odnosu na rekord po broju utakmica u sezoni na kojima je pogađao, a njegova ekipa gubila bodove.

Kopirati
Drag cursor here to close