NS BiH kažnjava

Jakovljeviću kazna od 1000 KM jer je vrijeđao suce

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (DK N/FS BiH) danas je izrekla disciplinske mjere klubovima i igračima.
Sport / Nogomet | 26. 09. 2018. u 11:40 Tekst: Anadolija agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (DK N/FS BiH) kaznila je FK Sarajevo sa ukupno 7.000 maraka i zabranom organiziranog odlaska navijača na jednu gostujuću utakmicu.

''Bordo'' tim kažnjen je radi propusta u organizaciji prvenstvene utakmice sa Tuzla Cityjem i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača u iznosu od 3.000 KM. Kaznu od 4.000 KM i zabranu organiziranog odlaska navijača na jednu gostujuću utakmicu DK N/FS BiH Sarajevu je izrekla radi ''upotrebe i ubacivanje u teren veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača što je izazvalo prekid igre u trajanju od 23 minute'' tijekom utakmice sa Čelikom u Zenici.

NK Čelik platit će 5.000 KM radi propusti u organizaciji utakmice, upotreba veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača u susretu 7. kola Premijer lige BiH sa Sarajevom.

Radi propusta u organizaciji prvenstvenih susreta i upotreba pirotehničkih sredstava od strane navijača kažnjeni su i Široki Brijeg sa 4.500 KM, Željezničar, 2.500 i Sloboda 2.000.

Slobodan Jakovljević, nogometaš Zrinjskog u kasu N/FS BiH morat će uplatiti 1.000 maraka, jer je verbalno vrijeđao suce po završetku utakmice 4. kola PL BiH u Zenici protiv Čelika.

Kopirati
Drag cursor here to close